08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Hillbilly GRID 2Bliss MTB Cykeldäck

569 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Ett rejält däck med prioriterade utförsegenskaper, massor av grepp över rötter blöta hällar. Dobbarnas storlek och design är inspirerade av motocross-däck och sidoväggen i Grid ger bra stabilitet. Det fina 42a gummit i sidodubbarna för grepp och 50a i mitten för slitstyrka och lägre rullmotstånd. Möjligheten att köra slanglöst gör att greppet blir bättre och att du minskar risken för snakebite. Ett riktigt bra mountainbikedäck med utmärkta egenskaper utför till ett bra pris är vad du får när du köper ett Hillbilly. Bra Endurodäck.

- Grid stomme
- 2Bliss Ready
- 50a gummi i mitten 42a på sidorna
- Vikt 27.5x2.3 ca: 900 gram
- Vikt 27.5x2.6 ca: 985 gram
- Vikt 29x2.3 ca: 960 gram
- Vikt 29x2.6 ca: 1010 gramFör att tydliggöra vad de olika beteckningarna innebär kommer här en snabbguide på Specialized-däcken:

S-WORKS
- Specializeds lättaste stommar för lägsta vikt och lägst rullmotstånd

CONTROL
- Specializeds nya Control casing för dig som vill ha ett lätt däck (ca:55-60 gram tyngre än S-Works) men som ändå har bra skydd mot skärsår.
- Control däcken har även en nyutvecklad slitbana som är lite bredare än tidigare och matchar dagens bredare fälgar bättre än tidigare versioner av samma däck.

GRID
- En stomme för dig som kör lite tuffare terräng. Om du värdesätter ett bättre punkteringsskydd (ca:30% ökat skydd mot skärsår gentemot Control däcken) och/eller behöver en stomme som är stabilare för att kunna pressa däcket hårdare i kurvorna

GRID TRAIL
- Den nya Grid Trail stommen är styvare för att ge dig ännu bättre kontroll vid lågt däcktryck. Grid Trail-däcken har fått kraftigare sidodubbar och ett omarbetat mönster. Detta för att ge ett jämnare fäste i övergången mellan centrum mönstret och sidodubbarna när du lägger ner cykeln i kurvor.

BLCK DMND
- Däck designade för Enduro och Downhill cykling. Med dubbla lager cord och ett extra lager gummi i sidoväggarna.
Får du ett däck med extremt bra punkteringsskydd och stabilitet samtidigt som du bibehåller nästan samma rullegenskaper som på t.ex Grid Trail däcken.

GRIPTON
- Är Specializeds egna gummiblandningar. Enkelt kan men beskriva det som att man optimerar för lågt rullmotstånd, högt mekaniskt grepp och för att filtrera bort vibrationer och ojämnheter.