08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Skoöverdrag

Skoöverdrag

Skoöverdrag för cykelskor är en produkt som man som cyklist snabbt lär sig att uppskatta. Vädrets makter utsätter obönhörligen våra fötter för all typ av väderlek här i Sverige. Att skydda fötterna med ett överdrag kan göra skillnaden mellan en miserabel runda och en skön vårtur!

Varianter
Skoöverdrag finns i en rad olika varianter och för olika typer av väder. Smidiga oversocks som är tunna som en strumpa när det inte är så kallt, de som bara är för tårna, de som är designade för regn, de som fungerar för väta och värmer och till sist de i neopren för de riktigt kalla årstiderna. De flesta skoskydd för cykel passar både för racer och MTB men en del är specifikt designade för t.ex. för mountainbike. Oftast är det då så att de är lite mer rymliga eftersom mountainbikeskor har en grövre sula och ofta är skoskydden då också lite mer förstärkta.

Storlek
Storleksmässigt så stämmer oftast tillverkarnas rekommendationer men det beror också på vilken typ av sko du har och vilket skoöverdrag du tänker köpa. En slimmad XC-sko passar troligtvis lika bra som en racersko i samma stl på skoöverdrag medan en vintersko kanske kräver något större storlek. Ett skoöverdrag ska sitta riktigt tight för att funktionen ska vara den bästa och första gången man tar på sig det kan det vara lite tight. De flesta töjer sig efter några gånger och blir lättare att ta på.

Hos oss på CykelCity Stockholm har vi alla varianter av skoöverdrag för alla typer av cykelskor.

1 objekt

per sida

  • Shimano Asphalt H2O Skoöverdrag Svart

    Vattentätt skoöverdrag i gummiklädd textil från komponentjätten Shimano. Enkla att rengöra med ...

    Ordinarie pris 469 kr

    Special Price 329 kr

1 objekt

per sida