Laddar...
Varumärke: GIRO

Giro Vanquish Mips Cykelhjälm Vit

EAN -
Art Nr -
2 799,00 kr
Giro tog cykelvärlden med storm när de 2012 introducerade sin air attack hjälm. Sedan dess har de fått än mer rutin och kött på benen och utvecklat Giro Vanquish MIPS med förbättrad ventilation och aerodynamik.

De fyra större ventilationshålen fram till på hjälmen bidrar till ett luftflöde som gör att Giro Vanquish Mips ventilation är än av de bättre när det kommer till aero hjälmar. Formen på Giro Vanquish Mips ska enligt Giro lura luftmotståndet att hjälmen är längre än vad den är och där med ge samma aerodynamiska fördel som en längre och mer klassisk tempohjälm. Enligt genomförda vindtunneltester i sin egen vindtunnel i Scottsdale Arizona är Vanquish Mips mer aerodynamisk än både Air Attack och Synthe Mips. 5-10 sekunder respektive 18-20 sekunder på en 40 km sträcka.

Vadderingen är tillverkad i funktionstextil och formad för att leda bort svetten så att det inte droppar ner i ögonen. Hjälmen har mycket fin passform tack vare Roc Loc Air storleksjustering.

MIPS som sitter innanför den stötdämpande delen av hjälmen dämpar rotationen och kan på så sätt skydda hjärnan mer än en hjälm utan systemet. Systemet utvecklades av en grupp forskare på det Biomekaniska Institutet på KTH och är nu måttstocken för skydd mot rotationsvåld i hjälmar över hela världen. Det skyddar hjärnan effektivt vid krascher både i högre och lägre hastigheter. Vid en cykelolycka där huvudet träffar marken rör sig kroppen oftast både framåt och ner mot marken, då kan hjärnan utsättas för skadligt rotationsvåld.

Giro Vanquish MIPS är en hjälm för dig som vill prestera absolut på topp utan att kompromissa med varken komfort eller prestanda.


- Roc Loc® Air
- Mips
- 305 g utan visir, 355 g med visir (M)
- S (51-55cm), M (55-59cm), L (59-61cm)
- Mattvit/silver