08-643 73 55      INFO@CYKELCITY.SE  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Garmin Edge 1030 Plus GPS Cykeldator

3-6 dagars leveranstid

Ordinarie pris 6 449 kr

Special Price 5 099 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

När Garmin lanserade deras senaste och absolut mest avancerade cykeldator Edge 1030 Plus var det uppenbart att det ledande märket hade tagit till sig feedback av tidigare enheter och verkligen finslipat deras produkter till perfektion. Enhetens nya processor dubblar hastigheten från föregångaren för blixtsnabb hantering samt erbjuder en uppdaterad Touch Screen för utmärkt prestanda trots nederbörd. Med den förlängda batteritiden på 24h låter 1030 Plus dig utforska längre än någonsin. 32 gb utrymme ger dig plats i överflöd för kartor, rutter och allt annat du kan tänka dig. Edge 1030 Plus levereras med redan installerad karta över Europa samt Nordamerika. Ytterligare kartor till resterande världsdelar finns att ladda ner kostnadsfritt via din Garmin Connect. Garmin Edge 1030 Plus är en grym superdator som verkligen har allt och bara ser möjligheter.


Ta träningen till nästa nivå
Edge 1030 Plus gör mer än att samla in data. Denna cykeldator visar dynamisk prestationsinformation som kan hjälpa dig att slå dina bästa tider samt visa hur kroppen klarar sig i olika miljöer med värme- och höjdacklimatisering. Du kan också registrera aviseringar under turen för när det är dags att äta eller dricka. För maximal träningseffekt ger Garmin Edge 1030 Plus möjlighet att analysera om din senaste träning var balanserad när det gäller uthållighet, tröskel och högintensiva ansträngningar. Kopplar du ihop Edge 1030 Plus med kompatibla Garmin-sensorer beräknar den till och med en kraftkurva, ett nytt kraftspårningsmått som jämför din cyklingsansträngning med föregående veckor och månader. Oavsett var du tränar kan du synkronisera strukturerade träningspass från TrainingPeaks och Garmins onlineträningsgrupp, Garmin Connect, direkt till din Edge-enhet. Du kan också visa den kommande träningen för veckan och smidigt starta rätt pass när det behövs.

Följ med i varje sväng
Edge 1030 Plus har en förinläst Garmin-cykelkarta som innehåller Turn-by-Turn-navigering och navigeringsmeddelanden som informerar dig om kommande svängar. Använd den ljusstarka, responsiva pekskärmen för att skapa nya turer och banor direkt på Edge-enheten. För att du ska kunna cykla som lokalbefolkningen väljs ruttdragning efter popularitet bland de vägar och leder som de flesta andra cyklister använder. Edge 1030 Plus är smart nog att leda dig tillbaka till rutten, eller till början om du avviker alternativt vill åka hem tidigare.

Ha full koll på lederna
Trailforks kommer förinstallerad på din Edge 1030 Plus-enhet och har leder från mer än 80 länder samt innehåller den bästa och mest uppdaterade informationen, inklusive ledförhållanden, heatmaps med mera. När du stannar mitt i cykelturen visar det nya Forksight-läget automatiskt kommande förgreningar av leden och ger dig sammanhang genom att visa var i ett lednät du befinner dig. Under cykelturen håller Edge 1030 Plus koll på episka detaljer med nya mountainbikemått som antal hopp, hoppavstånd och tid spenderat i luften. Andra mountainbikefunktioner är intensitet, som anger svårighetsgraden för en tur med hjälp av GPS-, höjd- och accelerometerdata. 1030 Plus mäter hur jämn din utförskörning är nedför leden så att du får en tid att slå till nästa gång.

Kör uppför som ett proffs
Uppförsbackar kan bli ditt hemliga vapen med Garmins ClimbPro-funktion. Den visar automatiskt den återstående stigning och lutning när du cyklar i uppförsbacke längs en rutt eller bana. Här ser du hur långt det är kvar av vardera procent, så att du kan bedöma och fördela ansträngningen under resten av klättringen.

Cykla tryggt
Oavsett om du tränar med cykelkompisar eller pendlar till jobbet tar Edge 1030 Plus-enheten din säkerhet på största allvar. Det finns möjlighet till gruppmeddelanden och spårning så att du kan hålla kontakten om du kommer ifrån gruppen. Enheten har även händelsedetektor som automatiskt skickar din plats till nödkontakter om den upptäcker en olycka. Om du vill ha ännu bättre uppmärksamhet kan du para ihop Edge 1030 Plus med Garmins Varia bakåtseende radar och lampa så att du både ser och syns bra. För att säkerställa att cykeln får vara ifred har Edge 1030 Plus ett inbyggt cykellarm som skyddas med PIN-kod och skickar ett meddelande till din smartphone om cykeln flyttas när du är inne på caféet.

Anpassa enheten
Det är bara med Garmin som du kan anpassa din enhet med kostnadsfria appar, widgets och datafält från Connect IQ. Med appar som AccuWeather MinuteCast vet du när regnet slutar så att du kan bestämma den perfekta tidpunkten för cykelturen. Om du planerar cykelturerna på webbplatser som Strava, Komoot eller Wikiloc hämtar du de apparna så att du kan importera dina favoritrutter direkt till Edge-enheten. Om du letar efter ett närliggande café eller en cykelaffär använder du Yelp-appen och hämtar med enkelhet plats och rutt till dem på din Edge-enhet.


- 124 gram
- 58 x 114 x 19 mm
- Färgskärm
- 24 timmars batteritid
- Kompatibel med Garmins externa batteripack för fördubbling av batteritid
- Kartor från Europa och Nordamerika är inkluderade. Ytterligare kartor finns att ladda ner via Garmin Connect kostnadsfritt
- 32 gb
- Barometrisk höjdmätning
- VO2 Max
- ClimbPro stigningsplanerare
- Spara banor och tävla mot tidigare varv
- Intervallfunktion
- Automatisk synk med Garmin Connect
- ANT+
- Bluetooth Smart
- Navigering
- Fysiologiska mätningar
- Avancerat analysverktyg för wattmätare


Mer information

Mer information