08-643 73 55      INFO@CYKELCITY.SE  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

ENVE SES 5.6 Disc Carbon Hjul

28 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

ENVE SES 5.6 DISC är ett kompromisslöst aerohjulpar för dagens moderna racercyklist som gillar fart och prestanda. Fälgens design är utvecklad och anpassad till 25mm däck för optimal aerodynamik, fart och komfort på asfalt. Precis som på alla SES (Smart Enve System) hjul så har fram och bakfälgen olika form. Framfälgen är lägre och bredare för stabilitet och bakfälgen högre och smalare för bästa aerodynamik. Med ENVE SES hjul kan du vara säker på att allt är gjort för optimering av aerodynamik, stabilitet och komfort. Allt för en oöverträffad känsla på vägen. Lättast i sin klass för långa dagar i bergen, utökad luftkammare i däcken tack vare den breda fälgen och som ENVE själva säger: Kanske det mest mångsidiga hjul vi tillverkat.

MOLDED SPOKE HOLE
ENVE gjuter sina ekerhål och ventilhål direkt vid tillverkningen av fälgen istället för att borra hålen i efterhand. Tanken bakom detta är att en obruten fiber är starkare än en bruten. Med den här patenterade tillverkningsprocessen kan ENVE göra fälgen både lättare och starkare och slutprodukten blir ett lättare, styvare hjul som håller spänningen bättre.

DÄCKTRYCK & RULLMOTSTÅND
De senaste åren har vi sett en tydlig trend mot bredare däck och lägre lufttryck. Det blir båda bekvämare och ger lägre rullmotstånd. ENVE testar inte bara aerodynamik på hjulen, de gör även omfattande tester på däcktryck och vi kan inte nog understryka hur viktigt det är att följa ENVEs rekommendationer när det gäller just däcktryck och däckkompatibilitet.
Se kompatibla däck: ENVEs kompatibilitetsida
Se ENVEs rekommendationer gällande däcktryck: ENVEs däcktrycksida


ENVE SES 5.6 DISC
- Innerbredd 20mm/fram - 19mm/bak
- Ytterbredd 28,75mm/fram - 28mm/bak
- Höjd 54mm/fram - 63mm/bak
- Kanttråd
- Tubeless ready
- Ekrar Sapim CX Ray
- Vikt 1553 gram paret
- ENVE Alloy Disc CL 24h nav
- Shimano 11d eller SRAM XDR 12d
- Aerooptimerat för 25mm däck


ENVE
När det kommer till märken är det vissa som har "det" och ENVE är utan tvekan en av dem. ENVE är ett företag som inte väntar på att ny teknik ska utvecklas, utan är en innovatör som är först med det nya och sätter ribban högt för resterande. Oavsett om det gäller styren, styrstammar, sadelstolpar eller fälgar. ENVE är i högsta grad synonymt med kvalitet och innovationsteknik.
Alla ENVE hjul är tillverkade för hand i Ogden, Utah, USA. Det har inte enbart med patriotism att göra utan det handlar mycket om att ENVE vill ha full kontroll på alla led i tillverkningen. Från design till slutfinish och paketering. Allt är made in USA by choice. 

GARANTI OCH OLYCKSSKYDD
ENVE tar hand om sina kunder. ENVEs produkter är tillverkade för att vara de bästa, lättaste och starkaste cykeldelarna på marknaden. Men olyckor inträffar dessvärre. Oavsett om du kör ner i ett potthål, kraschar med cykeln så att hjulen skadas eller om du kör in i garaget med cykeln på taket så ersätter ENVE ditt hjulpar utan frågor (ENVE ersätter sin produkt men inte ekrar eller arbetskostnad i samband med byte). Detta tillsammans med 5 års garanti mot tillverkningsfel gör att du tryggt kan köpa både ett och två hjulpar. Välkommen i ENVE familjen! Läs mer här: ENVEs garantier