08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

ENVE AG28 Foundation 650B Disc Carbon Gravelhjul

18 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

ENVE AG28 Foundation 650b är ett oerhört grymt hjulpar framtaget för gravelcyklisten som gillar hög prestanda och låter sig tänja gränser och kliva ur sin trygghetszon. Ett lätt och kraftfullt paket som är mer än redo för äventyr och vad än dess underlag har att bjuda på. För optimerade köregenskaper välj däckbredder mellan 45-57mm som motsvarar upp till 2.25 tum. Hjulparets design och den lägre fälgen resulterar i optimal funktion och känsla på grusvägar och stökigt underlag medan bredden tillsammans med ENVEs Wide Hookless Bead Technology ger dig komfort och fäste som garanterat bör upplevas.

ENVE WIDE HOOKLESS BEAD TECHNOLOGY
Innebär en bredare fälgkant som minskar risken för genomslagspunktering med upp till 60 procent jämfört med en vanlig fälgkant. Genom att kraften mellan underlaget och fälgkanten fördelas på en större yta vid genomslag resulterar det i att du kan cykla med ett väldigt lågt däcktryck utan att behöva oroa dig för att få ett pinch-flat.

MOLDED SPOKE HOLE
ENVE gjuter sina ekerhål och ventilhål direkt vid tillverkningen av fälgen istället för att borra hålen i efterhand. Tanken bakom detta är att en obruten fiber är starkare än en bruten. Med den här patenterade tillverkningsprocessen kan ENVE göra fälgen både lättare och starkare och slutprodukten blir ett lättare, styvare hjul som håller spänningen bättre.

DÄCKTRYCK & RULLMOTSTÅND
De senaste åren har vi sett en tydlig trend mot bredare däck och lägre lufttryck. Det blir båda bekvämare och ger lägre rullmotstånd. ENVE testar inte bara aerodynamik på hjulen, de gör även omfattande tester på däcktryck och vi kan inte nog understryka hur viktigt det är att följa ENVEs rekommendationer när det gäller just däcktryck och däckkompatibilitet.
Se kompatibla däck: ENVEs kompatibilitetsida
Se ENVEs rekommendationer gällande däcktryck: ENVEs däcktrycksida

ENVE AG28 FOUNDATION 650B
- Innerbredd 28mm
- Ytterbredd 36,5mm
- Höjd 21mm
- Ekrar Sapim CX Ray
- Vikt 1480 gram paret
- Handgjord i Ogden, Utah
- Perfekt för gravel, exploring och bikepacking
- Enve Foundation Disc Centerlock 24h nav
- Shimano 11d eller SRAM XDR 12d
- Wide hookless bead technology
- Endast för tubeless/tubeless ready däck
- Kompatibel med däckbredd 45-57mm (upp till 2.25tum)


ENVE
När det kommer till märken är det vissa som har "det" och ENVE är utan tvekan en av dem. ENVE är ett företag som inte väntar på att ny teknik ska utvecklas, utan är en innovatör som är först med det nya och sätter ribban högt för resterande. Oavsett om det gäller styren, styrstammar, sadelstolpar eller fälgar. ENVE är i högsta grad synonymt med kvalitet och innovationsteknik.

Alla ENVE hjul är tillverkade för hand i Ogden, Utah, USA. Det har inte enbart med patriotism att göra utan det handlar mycket om att ENVE vill ha full kontroll på alla led i tillverkningen. Från design till slutfinish och paketering. Allt är made in USA by choice.

GARANTI OCH OLYCKSSKYDD
ENVE tar hand om sina kunder. ENVEs produkter är tillverkade för att vara de bästa, lättaste och starkaste cykeldelarna på marknaden. Men olyckor inträffar dessvärre. Oavsett om du kör ner i ett potthål, kraschar med cykeln så att hjulen skadas eller om du kör in i garaget med cykeln på taket så ersätter ENVE ditt hjulpar utan frågor (ENVE ersätter sin produkt men inte ekrar eller arbetskostnad i samband med byte). Detta tillsammans med 5 års garanti mot tillverkningsfel gör att du tryggt kan köpa både ett och två hjulpar. Välkommen i ENVE familjen! Läs mer här: ENVEs garantier