08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Specialized Epic Comp EVO 29 MTB 2019

Ordinarie pris 35 999 kr

Special Price 28 799 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Epicen har fler VM- och OS-podiumplatser än någon annan cykel i samma klass. Och nu blir världens snabbaste XC-cykel ännu mer epic genom Epic Evo.

Jämfört med vanliga Epic har Epic EVO en massa detaljer som gör den än mer mångsidig. Ramen är uppbyggd på M5 aluminium. Precis en likadan ram som klassiska EVO och samma Brain 2.0-dämpare som de vanliga Epicarna. När du cyklar på slät mark är dämparna automatiskt låsta men så fort du kör på en ojämnhet öppnar sig dämparna. Krafterna från när du trampar får däremot inte cykeln att gunga när dämparna är låsta. Ställ in allt en gång och njut sedan av att vara grymt snabb i både terrängen och på slätare underlag. Fördelen med Epic EVO är att den har utrustning som gör att den passar perfekt för riktigt långa dagar och marathon-lopp som BC Bike Race, Cape Epic eller egentligen vilket race som helst som är långt och hårt.

Med längre slaglängd på gaffeln, 120 mm, sliter stötarna mindre på överkroppen och du kan känna dig stark igenom ett helt långlopp. Det bredare styret, från 720mm till 750mm, gör att cykeln känns tryggare på stökiga stigar. Dropper posten gör att du kan finjustera din position än mer och välja sitthöjd så väl utför som uppför. Roval Control aluminium hjulen kombinerat med greppiga Specialized Ground Control fram och lättrullade Specialized Fast Track ser till att kraften från pedalerna går rätt ner i backen samtidigt som SRAMs Level TL bromsar står för bromsverkan i världsklass. Den 12-delade NX Eagle gruppen ligger i framkant vad gäller MTB växlar och levererar rappa och distinkta växlingar.

Ram: Specialized M5 Aluminum, 12x148mm, 100mm of travel
Gaffel: RockShox Reba RL 29, Motion Control damper, 42mm offset, 15x110mm thru-axle, 120mm of travel
Växelreglage: Sram NX Eagle, trigger, 12-speed
Bromsar: SRAM Level TL
Bakväxel: Sram NX Eagle, trigger, 12-speed
Kassett: SRAM NX Eagle, 12-speed
Kedja: SRAM NX Eagle, 12-speed
Vevparti: Truvativ Stylo 32t
Hjul: Roval Control Aluminium
Däck: Specialized Ground Control 29x2.3, fram och Fast Trak, 29x2.3, bak
Styrstam: Specialized XC aluminium
Styre: Specialized aluminium mini rise
Sadel: Specialized Phenom Comp 143 mm
Sadelstolpe: X-Fusion manicVill du köpa cykel från vår webshop? Klicka här

Självklart kan du köpa en cykel av oss oavsett var i Sverige du bor, vi skickar över hela landet. Däremot säljer vi inte cyklar direkt i vår webbshop. Vi tycker att ett cykelköp är så pass viktigt att vi vill prata med dig och veta mer om dina önskemål och hur du har kommer att använda cykeln. Är storleken rätt? Passar komponenterna dig? Vill du köpa en cykel av oss men inte bor i närheten av en av våra butiker: ring eller maila oss så hjälper vi dig med att hitta rätt cykel!
Ingår vid cykelköp:
BIKEFIT
BIKEFIT

Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador. 
Läs mer >>

SERVICEGARANTI
LIVSTIDS SERVICEGARANTI

Garanterar att din cykel alltid är i toppskick. 
Läs mer >>

VÄRDECHECK
VÄRDECHECK

För varje 10 000kr du köper cykel för får du 500kr att köpa kläder eller skor för. 
Läs mer >>

AVBETALNING
AVBETALNING

Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>