08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Cannondale Topstone Carbon 5 Gravelcykel 2021

32 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Cannondale har nu uppdaterat deras legendariska Topstone Carbon med Shimanos senaste gravelkomponenter. Med Shimano GRX-komponenter blir denna cykel ännu mer kompetent.

Sedan gravel slog till ordentligt har inte bara däckbredden ökat. Underlagen på äventyren har avancerats och mer krävs av cykeln för att kunna tänja på gränser och utforska mer. Cannondale har svarat genom att utveckla detaljer som bland annat en dämpning i ramen på upp till 30 mm. Sadelröret tillsammans med sadelstolpen och bakgaffeln flexar. En teknik för att öka komfort men också för att förbättra bakhjulets följsamhet och bibehålla grepp med marken. Systemet absorberar små vibrationer och sväljer stora ojämnheter. Med Topstone Carbon har det blivit lättare att cykla snabbare.

Den noga konstruerade ramen har ett relativt brett underrör vilket gör cykeln styv och rapp trots dämpsystemet. Därför presterar Topstone inte bara perfekt på grusvägarna, den fungerar fantastiskt bra som landsvägshoj också.

Topstone är en otroligt mångsidig cykel och kan anpassas till det mesta. Fäst heltäckande skärmar för de blötaste av dagar, montera tre flaskhållare, en pakethållare fram och till och med en dropper post om ditt äventyr så kräver det. Med Topstone Carbon 5 är möjligheterna många och enligt Cannondale finns det utrymme för 40mm breda däck på 700c eller 48mm på 650b. Med värt att veta är att vi har lyckats få in bredare däck än så.

Shimano tog världen med storm när de lanserade världens första grusspecifika grupp GRX. Den är framtagen för att du ska kunna ta dig an stökiga grusvägar med högsta självförtroende genom enastående ergonomi, grepp och komfort. Reglagets pivot-punkt är förflyttad 18mm högre upp jämfört med ett landsvägsreglage vilket resulterar i förbättrad bromsverkan samtidigt som den kräver betydligt mycket mindre kraft från din hand.


Ram: All-New, BallisTec Carbon, Kingpin suspension system, Proportional Response size-specific construction, Directline internal cable routing, BB30-83 Ai, 142x12 Speed Release thru-axle, flat-mount disc, removable fender bridge, multiple gear/bottle mounts, dropper post compatible
Framgaffel: All-New, BallisTec Carbon, 55mm OutFront offset, SAVE, integrated crown race, Directline internal routing, 12x100mm Speed Release thru-axle, flat mount disc, gear/rack/fender mounts
Växelreglage: Shimano GRX 600, 2x11
Bromsar: Shimano GRX 400 hydraulic disc, 160/160mm RT64 rotor
Framväxel: Shimano GRX 800
Bakväxel: Shimano GRX 812 Shadow RD+
Kassett: Shimano 105, 11-34, 11-speed
Kedja: KMC X11, 11-speed
Vevparti: Cannondale, BB30a, OPI SpideRing, 46/30
Hjul: WTB ST i23 TCS, 28h, tubeless ready
Däck: WTB Riddler TCS Light, 700 x 37c, tubeless ready
Sadel: Fabric Scoop Shallow Sport, steel rails
Styrstam: Cannondale 3, 6061 alloy, 31.8, 7 deg.
Styre: Cannondale 3, butted 6061 alloy, 16 deg flare drop
Sadelstolpe: Cannondale 3, 6061 alloy, 27.2 x 350mmHerr eller damcykel? Vad är skillnaden?
Cannondale har samma geometri på dam- respektive herrcyklar. Skillnaden är oftast att på en dammodell sitter det en lite bredare sadel och att de kan finnas i mindre ramstorlekar (t.ex 44cm).

Damer och herrar, långa som korta, breda som smala. Vi ser alla olika ut och med facit i hand kan kroppsbyggnaden skilja minst lika mycket inom de olika könsrollerna som mellan dem. Det är din unika kroppskonstruktion som bestämmer vilken storlek som passar just dig, inte beroende på om du är man eller kvinna. Kvinnor har i regel bredare bäckenben och kan behöva en bredare sadel...that's it.

Vi ser till att du får rätt modell och storlek på din cykel och att den blir rätt anpassad för just dig. Vi anser att det är viktigt med Bikefit, därför ingår det vid köp av cykel från oss och det är mindre viktigt om du väljer en dam- eller unisexmodell.

 INGÅR VID CYKELKÖP:
BIKEFITBIKEFIT
Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador.
Läs mer >>
SERVICEGARANTILIVSTIDS SERVICEGARANTI
Garanterar att din cykel alltid är i toppskick.
Läs mer >>
VÄRDECHECKVÄRDECHECK
För varje 10 000kr du köper cykel för får du 500kr att köpa kläder eller skor för.
Läs mer >>
AVBETALNINGAVBETALNING
Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>