✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

e-MTB

e-MTB

EL-MTB Elcyklar är för många ett nytt sätt att ta sig ut i skogen. I samma takt som elassistans blivit vanligt på cykelbanorna har också antalet elcyklar för skogen ökat. Att bygga en e-mtb är en mer komplex uppgift än att bygga en elcykel för asfalt. Vi på Cykelcity säljer Cannondale och Specialized, två av de absolut främsta tillverkarna både av vanliga mountainbikes och elcyklar. Viktigt när man ska cykla med elmotor i skogen är att det känns så likt en vanlig cykel som bara är möjligt, när man känner sig extra stark och har extra roligt så har tillverkarna lyckats med en elcykel.

Bra träning

Många erfarna cyklister som testat hjälpmotor i skogen brukar beskriva det som att man trots motorn får bra träning men det går fortare. Alla våra elcyklar slutar hjälpa till när du kommer upp i 25 kilometer i timmen, det för att klassas som cykel. För att göra cykelupplevelsen så bra som möjligt har både Specialized och Cannondale jobbat hårt med att anpassa mjukvaran till den typen av cykel som motorn ska sitta på, Specialized har gått så långt att de utvecklat en helt egen motor och mjukvara. Cannondale samarbetar med Bosch som tillverkat motorn med en programvara specifikt utvecklad för ändamålet.

E-bikes är en del av framtiden även i skogen

Alla cyklar i vårt sortiment har motorer som levererar 250 watt. Batterierna är snyggt integrerade i ramens design, båda tillverkarnas batterier har en kapacitet på runt 500 Wh. Uppdateringar och custominställningar av programvaran sköter du enkelt via en smidig app. Att välja el-mtb kan vara lika svårt som att välja en vanlig cykel, därför har vi på Cykelcity gjort ett första urval, i sortimentet finns genomtänkta och roliga cyklar, vi hjälper dig givetvis också att välja rätt. Valet av cykel kan därför mer handla om önskad prisklass och personliga preferenser. Förutom att ladda batteriet så ser elcykelägandet ut ungefär som för en vanlig cykel. Vår verkstad kan fixa det som behövs och för väletablerade tillverkare som Specialized och Cannondale är reservdelstillgången inga problem. Att cykla med elmotor är fantastiskt kul och kan också göra dig snabbare på din vanliga cykel.

1 objekt

per sida

  • Cannondale Moterra SE El-mtb Testcykel 2018

    Nu säljer vi våra test/democyklar till riktigt bra priser! Vissa är testcyklade och vissa har b...

    Ordinarie pris 56 199 kr

    Special Price 35 499 kr

1 objekt

per sida