08-643 73 55      INFO@CYKELCITY.SE  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

CykelCity-appen

Vi har tyvärr slutat utveckla CykelCity-appen. Den finns fortfarande att ladda ner för Android men iPhone-versionen är inte längre tillgänglig.

Du kan använda Cykellopp på två olika sätt, antingen med en personlig planering och under loppet kan du se hur du ligger till mot din planering, eller så kan använda appen helt utan planering och i takt med att markerar att du nått en viss depå/kontroll så räknar appen ut när du kommer att gå i mål och hur långt tid det beräknas att ta till nästa kontroll med mera.

Läs manualen här

Köra ett lopp med planering 

Många cykellopp består av flera depåer/kontroller och appen kan hjälpa dej med att hålla reda på vid vilka tider du behöver nå en viss depå/kontroll för att komma i mål på din planerade tid. Om du ligger före eller efter din planering visas detta i appen. 

Planeringen kan du använda på två sätt: 

• Gör en planering innan loppet, skriv ut den och ha med i ryggfickan under loppet. 
• Gör en planering innan loppet och använd appen under loppet och markera när du når en viss depå/kontroll så visar appen hur många minuter före eller efter du ligger din planering. Appen räknar också ut när du kommer gå i mål samt vad din nya totaltid kommer att bli beroende av hur många minuter före eller efter du ligger din planering. 

För att använda appen på detta sättet så: 

1. Välj ett lopp 

2. Gå till inställningar, fyll i ett startdatum och ange en önskad snittfart eller maxtid för loppet. Inställningar visas automatiskt om det är någon inställning som saknas. Är allting ifyllt korrekt visas inte inställningar men du kan öppna inställningar från knappen i övre menyn. Stäng sen inställningar. 

3. Gå till fliken "Planering" och finjustera din planering. Planeringen bygger på att du för varje kontroll anger hur många minuter du planerar att cykla från föregående depå/kontroll och hur lång paus du tar vid depån/kontrollen. Tänk på att: starten kan inte ha någon planering eftersom det är där du börjar och målet kan inte ha någon paus. 

4. För att få din planering mailad till dej (så du kan skriva ut den) gå till "Inställningar" och välj typ av utskrift. 

Detta passar dej som inte har med telefonen under loppet. 

Men om du har med telefonen under loppet och är intresserad av hur det går för dej under loppet så gå till fliken "Kör lopp" och börja med att markera att du är framme vid starten/den första kontrollen. Denna ska du passera samtidigt som den tid du har ställt in som din starttid för loppet. Du kan redan i förväg markera att du passerat starten, ställ in tiden och dra i det lilla reglaget. 

När du sen når nästa depå/kontroll går in på "Kör lopp", välj rätt depå/kontroll och markera att du är framme genom att dra i reglaget och nu visar appen hur du ligger till mot din planering. Tänk på att du ska ställa in tiden INNAN din eventuella paus. 

TIPS: Klicka på din planerade "In-tid" så ställs denna tiden automatiskt in. 

Appen använder inte GPS. Du kan givetvis stänga av telefonen under loppet.


Köra ett lopp utan planering 

Om du inte är intresserad av att göra en planering i förväg kan du låta appen göra uträkningarna automatiskt under tiden som du cyklar loppet. Genom att markera vid vilken tid du når en depå/kontroll kan appen räkna ut din snitthastighet sen starten och baserat på snitthastigheten kan appen räkna ut hur lång tid du har kvar av loppet, vilken tid du beräknas gå i mål och när du kommer att nå nästa depå/kontroll. Givetvis under förutsättning att du fortsätter hålla samma hastighet. Ökar eller minskar hastigheten räknar appen ut nya tider när du når nästa depå/kontroll. 

För att använda appen på detta sätt: 

1. Välj ett lopp 

2. Välj inställningar och ange startdatum 

3. Längst ner på Inställningar finns Avancerade inställningar, avmarkera "Använd planering", stäng inställningar på knappen i övre menyn. 

4. Nu visas en varning att du har inaktiverat planering, klicka OK och välj fliken "Kör lopp", nu är du redo att köra loppet! 

Innan du börjar köra loppet så gå in på fliken "Kör lopp" välj första kontrollen/starten och ställ in samma tid som din starttid för loppet och markera att du är framme genom att dra i reglaget. 

När du sen kommer till den andra kontrollen så markera detta genom att välja rätt kontroll och dra i reglaget på samma sätt som ovan och nu kan appen räkna ut din snitthastighet från starten och baserat på snitthastigheten så ser du när du kommer att gå i mål, din totaltid och hur lång tid det är kvar av loppet. 

När du sen backar till listan på kontroller (på fliken kör lopp) så kan du se appens beräkningar på när du kommer nå resterande depåer/kontroller. Dessa beräkningar visas med orange text. 

Appen räknar ut snitthastigheten från starten och den senaste depån/kontrollen som du är framme vid. Tänk på att: beroende av om du markerar att du är framme innan eller efter eventuell paus blir snittet och uträkningarna olika. 


Om loppet du vill köra inte finns med i listan 

I listan på lopp behöver du bara ha med de lopp som du planerar att köra, de andra kan du radera. 

Du kan enkelt lägga till fler lopp, antingen genom att för hand fylla i loppets namn, längd och sen lägga in depåer/kontroller för hand. Appen kan också ladda ner lopp från vår server. 

För att lägga till ett lopp så starta Cykellopp och klicka på "Nytt lopp" och vill du själv lägga in loppet så ange namn och längd och klicka på Spara. Gå sen in på ditt nya lopp och välj fliken Kontroller och lägg in de depåer/kontroller som loppet består av. 

Om du vill ladda ner ett lopp från vår server så klicka på "Visa Lista" nu hämtas senaste listan på lopp från vår server. Välj ett lopp, klicka sen på Hämta detta lopp så installeras loppet i din app. 

Saknar du något lopp? Maila till app@cykelcity.se så lägger vi till det. 


Tänk på att 

Dubbelkolla alltid att tiderna på din planering stämmer. CykelCity ansvarar inte för eventuella felräkningar som kan uppstå i appen. Hittar du några räknefel så maila oss så rättar vi det! 

Säkerhetskopiera dina viktiga planeringar genom att maila dem till dej själv. Funktion finns under Inställningar. Om du av någon anledning behöver installera om appen så försvinner ditt data så se till att säkerhetskopiera allt som är viktigt. 


Mer hjälp och support 

Om du vill ställa frågor, rapportera en bugg eller har andra tankar kring appen så kan du antingen maila till app@cykelcity.se eller fråga oss på twitter @CykelCityAppen

Se instruktionsfilmer här

En snabb genomgång av hur CykelCity-appen fungerar:
Fördjupning i hur CykelCity-appen fungerar:
Ladda ner CykelCity app för Android