08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Cervélo S5 Disc Ultegra Di2 Racercykel 2019

82 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Specialized, BMC, Trek, Cannondale och nu Cervélo. Lanseringen av aerocyklar de senaste månaderna har varit tät. Cervélo har låtit oss vänta extra länge men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Med Cervélo S5 Disc levererar det kanadensiska företaget en cykel som är både styvare och mer aerodynamisk än tidigare. System integration har varit ledorden i utvecklingen där specialteam fokuserat på varje del av cykeln som sedan satts ihop i en helhet. Detta har gett en cykel som inte bara ser snabb ut upphängd på väggen utan även är snabb i verkligheten.

Aerodynamik
Luftmotstånd är den största faktorn som påverkar hastigheten vid cykling. I vissa fall kan det uppgå till 90% av det totala motståndet som man som cyklist måste överkomma. Vid utveckling av S5 har Cervélo använt sig av interndragning av vajrar både för mekanisk och elektronisk växling, specialformat V-styre och styrstam utvecklat tillsammans med 3T med inspiration hämtad från temporamen P5, samt en ramlayup som minskar det totala luftmotståndet. Enligt Cervélo ska det nya styret tillsammans med den nya stammen och ökad utskärning av sadelröret minska luftmotståndet med 42 gram mätt med cyklist på cykeln, jämfört med dess föregångare. Översatt till cykelspråket watt motsvarar detta 5,5 watt.

Styvhet
För att leverera en cykel som står emot den extrema kraft som världssprinters trycker ner i pedalerna har den nya S5 en så kallad BBRight design. Detta innebär att man format rören i ramen i en större volym vilket bidrar till ökad styvhet och lägre vikt vilket har bidragit till formen på sadelröret, underröret och vänstra kedjestaget. Vidare har denna modell tillverkats i ett styvare och lättare kolfiber. Detta gör att en S5 2019 ramstorlek 56 väger in på 975 gram. Den stora skillnaden sitter i styvheten med 25 % ökad styvhet i vevhuset och 13% styvare gaffel.

Komfort
När det kommer till komfort har Cervélo gjort en del förändringar på denna ram för att göra en aerocykel mer komfortabel. Med stack och reach liknande Cervélo R5 har denna cykel fått en mer stabil styrning. Vevpartiet kommer också närmare marken för att ge cykeln en lägre tyngdpunkt. Med den nya S5 levererar Cervélo en likvärdig känsla på cykeln oavsett storlek.

Shimano Ultegra Di2 ger jämn och exakt växling genom ett enkelt tryck på växelspaken. Den hydrauliska skivbromsen ger en direkt och kraftfull bromsverkan oavsett förhållanden du cyklar i. DT Swiss PRC 1450 Disc hjul är ett riktigt mångsidigt hjulset. Stabila i de blåsigaste förhållandena samtidigt som de rullar lätt uppför.


Ram: Cervélo full kolfiber,
Framgaffel: Cervélo All-Carbon, S5 gaffel
Växelreglage: Shimano Ultegra Di2 8070
Bromsar: Shimano Ultegra 8070, Shimano SM-RT800,160mm
Framväxel: Shimano Ultegra Di2 8050
Bakväxel: Shimano Ultegra Di2 8050
Kassett: Shimano Ultegra CS-R8000, 11-30
Kedja: Shimano CN-HG701
Vevparti: Shimano Ultegra 8000, 52/36
Hjul: DT Swiss PRC 1450 Spline 35 Disc
Däck: Continental GP4000, 25mm
Sadel: Prologo Dimension T4.0
Styrstam: Cervélo, CS28 V-Stem
Styre: Cervélo, AB08
Sadelstolpe: Cervelo SP20

Vill du köpa cykel från vår webshop? Klicka här

Självklart kan du köpa en cykel av oss oavsett var i Sverige du bor, vi skickar över hela landet. Däremot säljer vi inte cyklar direkt i vår webbshop. Vi tycker att ett cykelköp är så pass viktigt att vi vill prata med dej och veta mer om dina önskemål och hur du har kommer att använda cyklen. Är storleken rätt? Passar komponenterna dej? Vill du köpa en cykel av oss men inte bor i närheten av en av våra butiker: ring eller maila oss så hjälper vi dej med att hitta rätt cykel!
Ingår vid cykelköp:
BIKEFIT
BIKEFIT

Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador. 
Läs mer >>

SERVICEGARANTI
LIVSTIDS SERVICEGARANTI

Garanterar att din cykel alltid är i toppskick. 
Läs mer >>

VÄRDECHECK
VÄRDECHECK

För varje 10 000kr du köper cykel för får du 500kr att köpa kläder eller skor för. 
Läs mer >>

AVBETALNING
AVBETALNING

Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>