08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Cervélo S3 Disc Ultegra Racercykel 2019

46 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Cervélo har i snart två decennier varit det märke som är ledande inom aerodynamik på racercyklar. De sätter standarden för vad en aeroracer ska vara. Konkurrenterna kan bara drömma om cyklar med samma prestanda - gällande aerodynamik, styvhet, vikt, känsla och komfort - som S3:an levererar. Att en ram är snabb i en vindtunnel är en sak men det är ändå ute på vägen som det räknas och det är här Cervélo levererar till fullo.

Med lanseringen av den nya S3an fortsätter de att vara världsledande vad gäller aerocyklar. S3 2019 har flera strängar på sin lyra. Den är aerodynamisk, styv, lätt och har mycket bra komfort. Detta har kunnat uppnås genom system integration där specialister fokuserar på specifika delar av cykeln som sedan sätts ihop till en helhet. För att uppnå ökad aerodynamik har S3 full intern dragning av kablar. Detta ger ett än mer slimmat utseende och en hoj som blir ännu snabbare ute på vägarna. Att en cykel är snabb är lätt att skriva i en text men tester visar på att tack vare bland annat den interna kabeldragningen så har man kunna minska luftmotståndet på S3 med 102 gram gentemot den tidigare S3an. Vidare har S3an fått ett nytt utseende i kockpit. Jämfört med S5ans V-formade styre så är det inte det som väcker uppmärksamhet hos S3 men ett runt styre med en klassisk aerostyrstam ger en kombo som är mer tilltalande för gemene man.


För att leverera en cykel som står emot den extrema kraft som världssprinters trycker ner i pedalerna har den nya S3 precis som övriga Cervélo modeller en så kallad BBRight design. Detta innebär att man format rören i ramen i en större volym vilket bidrar till ökad styvhet och lägre vikt vilket har bidragit till formen på sadelröret, underröret och vänstra kedjestaget. Formen på ramens rör är även något som bidrar till ökad komfort. Designen gör att ramen absorberar vibrationerna i vägbanan och ger dig som cyklist en mer behaglig resa och du kan cykla långa sträckor utan trötthet i nacke, axlar och händer.

Parar man ihop S3-ramen med fina Shimano Ultegra R8000 disc komponenter och DT Swiss P1800 Spline 32 disc hjul får man en racercykel som kanske är den mest allsidiga på marknaden. Cervélo S3 Ultegra levererar i alla lägen. Motionslopp som Vätternrundan, håriga utförskörningar i alperna, utmanande stigningar på Mallis eller en fikarunda i Roslagen.


Ram: Cervélo full kolfiber,
Framgaffel: Cervélo All-Carbon, S3 gaffel
Växelreglage: Shimano Ultegra 8020
Bromsar: Shimano Ultegra 8070, Shimano SM-RT800, 160mm
Framväxel: Shimano Ultegra 8000
Bakväxel: Shimano Ultegra 8000
Kassett: Shimano Ultegra CS-R8000, 11-30
Kedja: Shimano CN-HG701
Vevparti: Shimano Ultegra 8000, 52/36
Hjul: DT Swiss P1800 Spline 32 Disc
Däck: Continental GP SL, 25mm
Sadel: Prologo Dimension STN
Styrstam: Cervélo, CS28
Styre: Cervélo, AB09
Sadelstolpe: Cervelo SP20
Vill du köpa cykel från vår webshop? Klicka här

Självklart kan du köpa en cykel av oss oavsett var i Sverige du bor, vi skickar över hela landet. Däremot säljer vi inte cyklar direkt i vår webbshop. Vi tycker att ett cykelköp är så pass viktigt att vi vill prata med dej och veta mer om dina önskemål och hur du har kommer att använda cyklen. Är storleken rätt? Passar komponenterna dej? Vill du köpa en cykel av oss men inte bor i närheten av en av våra butiker: ring eller maila oss så hjälper vi dej med att hitta rätt cykel!
Ingår vid cykelköp:
BIKEFIT
BIKEFIT

Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador. 
Läs mer >>

SERVICEGARANTI
LIVSTIDS SERVICEGARANTI

Garanterar att din cykel alltid är i toppskick. 
Läs mer >>

VÄRDECHECK
VÄRDECHECK

För varje 10 000kr du köper cykel för får du 500kr att köpa kläder eller skor för. 
Läs mer >>

AVBETALNING
AVBETALNING

Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>