08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Cervélo R3 Disc Ultegra Racercykel 2020 Svart

Ordinarie pris 45 999 kr

Special Price 34 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Styvare, lättare och snabbare är ju adjektiv som är viktiga när man beskriver en cykel. Dessa ord beskriver Cervélos R-serie på ett bra sätt. Den nya R3:an har fått en ny geometri som efterliknar den tidigare R5:an. Detta ger den en mer racing och kvick i känslan.

Cervélos ingenjörer har lagt ner mycket tid på att göra sin populära R-serie lättare och styvare. Genom att använda sig av en skanning teknik för att se vart cykeln är som bredast och tunnast har man kunnat skala ner på onödigt material och samtidigt lägga till material för att göra ramen ännu styvare. Detta har resulterat i oval kvadratiskt formade rör på cykeln. Denna typ av form på rören har gett en ökad aerodynamik samtidigt som man lyckats göra R3 ramen 100 gram lättare. Genom geometrin på ramen har Cervélo gett möjlighet till användning av upptill 28mm breda däck.

Shimanos nya Ultegra-grupp är så nära världsklass man kan komma utan att behöva betala för Dura-Ace. De få som fortfarande är skeptiska till skivbromsar på en landsvägscykel har alla gemensamt att de inte har testat. Bra bromskraft är alltid en fördel, speciellt när den är så lättkontrollerad som Shimanos hydrauliska bromsar.


Ram: Cervélo full kolfiber,
Framgaffel: Cervélo All-Carbon, R3 disc gaffel
Växelreglage: Shimano Ultegra R8020
Bromsar: Shimano Ultegra 8070 hydraulic disc
Framväxel: Shimano Ultegra R8000
Bakväxel: Shimano Ultegra R8000
Kassett: Shimano Ultegra, R8000 11-30
Kedja: Shimano HG701, 11 del
Vevparti: Shimano Ultegra R8000 52/36
Hjul: DT Swiss P1800 Spline 32 Disc
Däck: Continental Grand Prix SL 25mm
Sadel: Prologo Zero II STN
Styrstam: Cervélo Ultralight alu
Styre: Cervélo AB07, alu
Sadelstolpe: Cervélo carbon SP19


Herr eller damcykel? Vad är skillnaden?
Grundaren av Cervélo Gerard Wroomen var före sin tid i många avseenden. Han nämnde bland annat för ungefär 15 år tillbaka att det inte finns en avgörande skillnad mellan damer och herrar. Cervélo har aldrig haft dam- och herrspecifika modeller utan har alltid erbjudit ett brett sortiment av ramar i unisex-geometri.

Damer och herrar, långa som korta, breda som smala. Vi ser alla olika ut och med facit i hand kan kroppsbyggnaden skilja minst lika mycket inom de olika könsrollerna som mellan dem. Det är din unika kroppskonstruktion som bestämmer vilken storlek som passar just dig, inte beroende på om du är kvinna eller man. Kvinnor har i regel bredare bäckenben och kan behöva en bredare sadel...that's it.

Vi ser till att du får rätt modell och storlek på din cykel och att den blir rätt anpassad för just dig. Vi anser att det är viktigt med Bikefit, därför ingår det vid köp av cykel från oss och det är mindre viktigt om du väljer en dam- eller unisexmodell.