✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Cervélo P5X SRAM eTap Triathloncykel 2017

Ordinarie pris 153 499 kr

Special Price 122 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Cervélo designade P5x med bara en sak i åtanke och det är du som triatlet. Ingen detalj har varit för liten för att förbättra och summan av alla delar har skapat den bästa triathloncykeln i världshistorien. Allt detta bara för att du skall kunna prestera ditt bästa och vara så avslappnad som möjligt.

Cervélo har under årtionden varit världsledande i att designa och bygga triathloncyklar och med P5x så tar dom det till en helt ny nivå. Systemintegration är nyckelordet och det handlar om att integrera faktorer som aerodynamik, förvaring, justeringsmöjligheter vid bikefit, körkänsla och kontroll i ett och samma paket.

Excellera i aerodynamik ligger som sagt i Cervélos DNA och vid utvecklingen av P5x har man lagt ned mer än 180 timmar i vindtunnel och gjort analyser av mer än 150 olika ramdesigner för att nå slutresultatet. I medeltal så är P5x 30 gram snabbare än P5 vid +15 till -15 vinklar med full Iron Man utstyrsel.

Förvaringen har via Smartpak, Stealthbox, Speedcase och tre positioner för flaskställ integrerats och blivit en aerodynamisk del av cykel. Allt ergonomiskt placerat precis där du vill ha det. Designteamet har även tagit fasta på stressen kring att resa och packa ned sin cykel i en cykeltransportväska via smarta lösningar kring den integrerade styrdelen. Endast några få bultar lossar det tvådelade styret och det packas smidigt i medföljande påsar.

Sittställningen är en extremt viktigt del och eftersom vi alla är olika och har olika behov så har Cervélo utrustad P5x med det mest justerbara integrerade styrsystemet på marknaden. Styrröret fungerar som en sadelstolpe vilket gör det superenkelt att justera höjden på styret, kuddar och pinnar har god justeringsmån och aerobaren justeras oberoende av bågarna i två olika höjder. Smidigt, enkelt och effektivt. Styret och gaffeln är utvecklade i samarbete med ENVE som också tillverkar dessa. Ramen tillverkas av amerikanska HED.

Snabbare, bättre och mer välgenomtänkt än det här blir det inte. Cervelo har återigen satt en ny standard på vad en triathloncykel är.

Ram: Cervelo P5x with Smartpak, Stealthbox, Speedcase
Gaffel: Cervélo All-Carbon, P5X Fork
Växelreglage: SRAM RED eTAP Blips and RED eTAP Clics
Bromsreglage: SRAM S-990 Aero Brake Lever
Bromsar: TRP HY/RD mekanisk/hydraulisk
Framväxel: SRAM RED eTAP
Bakväxel: SRAM RED eTAP, 11 spd
Kassett: SRAM XG 1190, 11-28
Kedja: SRAM RED 22
Vevparti: SRAM RED, 52/36
Hjul: ENVE SES 7.8
Däck: Continental GP4000 S II 700 x 25c
Styre: Cervélo P5X Aerobar
Sadel: ISM PS 1.0
Sadelstolpe: Cervélo P5X Seatpost with Ritchey Head

Vill du köpa cykel från vår webshop? Klicka här

Självklart kan du köpa en cykel av oss oavsett var i Sverige du bor, vi skickar över hela landet. Däremot säljer vi inte cyklar direkt i vår webbshop. Vi tycker att ett cykelköp är så pass viktigt att vi vill prata med dej och veta mer om dina önskemål och hur du har kommer att använda cyklen. Är storleken rätt? Passar komponenterna dej? Vill du köpa en cykel av oss men inte bor i närheten av en av våra butiker: ring eller maila oss så hjälper vi dej med att hitta rätt cykel!
Ingår vid cykelköp:
BIKEFIT
BIKEFIT

Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador. 
Läs mer >>

SERVICEGARANTI
LIVSTIDS SERVICEGARANTI

Garanterar att din cykel alltid är i toppskick. 
Läs mer >>

VÄRDECHECK
VÄRDECHECK

För varje 10 000kr du köper cykel för får du 500kr att köpa kläder eller skor för. 
Läs mer >>

AVBETALNING
AVBETALNING

Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>