✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Cervélo P3 Ultegra Triathloncykel 2018

40 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Cervélo P3 är världens mest vinstrika tempo- och triathloncykel. Otaliga segrar på VM, OS och de stora etapploppen i landsvägscykel såväl som segrar inom triathlon. Cervélo har under de senaste 12 åren varit det mest populära cykelmärket på Kona IM på Hawaii. P3:an själv som modell hade till och med toppat den statistiken. Cervélo har under flera decennier sysslat med aerodynamik och har mycket stor erfarenhet och det är de som sätter standarden på vad en aerodynamisk triathloncykel är.

Att P3:an är så populär beror på att den har alla de rätta detaljerna som behövs för att göra en triathloncykel komplett. Den är en av de mest aerodynamiska ramarna på marknaden och här handlar det inte bara om tester i vindtunnel utan den är testad i skarpt läge ute på vägen under olika typer av förutsättningar. Trots allt så blåser det ju inte bara rakt framifrån.

Det räcker inte bara med att en cykel är aerodynamisk utan det krävs också lite annat för att det skall bli en bra helhet. Köregenskaperna måste också finnas där så att kraften går effektivt ned i bakhjulet och att du som cyklist känner kontroll och stabilitet. Här har Cervélo arbetat hårt med hjälp av rätt kolfibertyp och layup av kolfibret för att få till styvhet och följsamhet där det behövs.

Sittpositionen på en triatloncykel är också viktig och här har Cervélo sett till att justerbarheten finns för att få till en optimal sittposition för de flesta. Den är också väldigt enkel och smidig att packa när det skall åkas på tävling eller träning utomlands.

Kombinerad med Shimanos mycket kompetenta och nyutvecklade Ultegra R8000 växelgrupp och bromsar vilket gör att du hela tiden har full kontroll och känsla. Mavic Cosmic Elite ser till att du har ett par fina hjul redan från början.

Summerar man det hela så får du en av världens bästa triathloncyklar till ett riktigt bra pris. En cykel för dig som vill ta nästa steg i din satsning och ha något att växa i.

Ram: Cervélo full kolfiber,
Framgaffel: Cervélo P3, kolfiber
Växelreglage: Shimano Dura-Ace BSR1
Bromshandtag: Shimano Dura-Ace BL-TT79
Bromsar: Shimano Ultegra 8000
Framväxel: Shimano Ultegra R8000
Bakväxel: Shimano Ultegra R8000
Kassett: Shimano Ultegra CS-R8000, 11-28
Kedja: Shimano HG701, 11-del
Vevparti: Shimano Ultegra R8000 52/36
Hjul: Mavic Cosmic Elite
Däck: Mavic Yksion Elite 25mm
Sadel: ISM Prologue PS 1.0
Styrstam: Cervélo ultralight, alu
Styre: 3T Vola, kolfiber
Sadelstolpe: Cervélo kolfiber, aero

OBS! Fel bild, P3:an på bilden är utrustad med Ultegra Di2.