08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Cervélo P-Series Force eTap AXS Tempocykel Triathloncykel 2020 Black/White

85 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

P-Series är det senaste från Cervélo där de har tagit det bästa egenskaperna från alla deras aerocyklar genom tiderna. P-Serien tar över P2 och P3 med en ny och förbättrad ram som är snabbare, lättare och styvare. Ramen är 141g lättare än föregående P3, har 18% styvare vevlager och är hela 30% styvare i styrhuvudet.

Cervélo är tveklöst triathleterna och tempocyklisternas favorit. År efter år pratar statistiken för sig själv när majoriteten av deltagarna på Hawaii IronMan dyker upp med Cervélo-cyklar. Vinster, podium och utmärkelser är allt annat än ovanligt för det ledande märket som påstås "äga" konceptet aerodynamik. Att en ram är snabb i en vindtunnel är en sak men det är ändå ute på vägen som det räknas och det är här Cervélo levererar till fullo. Med funktion och design genomtänkt in i minsta detalj för att maxa aerodynamiken, styvheten och körkänslan.

Aerodynamik är inte allt utan köregenskaper och styvhet måste också finnas där. Genom en perfekt layup av rätt sorts kolfiber ser Cervélo till att kraften effektivt går ned i bakhjulet och att den är styv och följsam på rätt ställe, för att du som cyklist skall få en så kontrollerad och följsam upplevelse som möjligt.

Sittpositionen är också viktig och här får du grymt bra justeringsmöjligheter som gör att du kan uppnå den mest effektiva, kraftfulla och avslappnade sittpositionen. Det tillsammans med de 55mm höga kolfiberhjulen hjälper dig skära genom luften.

En cykel är summan av alla delar och då kan minsta lilla detalj addera mycket till helheten. P-Series kommer redan utrustad med de nödvändiga tillbehören såsom ett Smartpak 400 på överröret för lättillgänglig energi, aeroflaska och flaskhållare samt ett fäste redo för extra vätska bakom sadeln. Denna modell kommer också med ett Metron Hydration System som är en smart designad flaska placerad mellan tempobågarna.

Sram har länge varit världsledande vad gäller 1x grupper. Skala bort nästan 400g med Sram Force eTap AXS elektroniska 1x grupp anpassad för landsväg. Exakt och snabb växling med endast ett knapptryck som säkerställer att du har den mest aerodynamiska drivlinan på marknaden. Här får du utväxlingen du behöver med mindre vikt, mindre strul och framförallt maxad aerodynamik.


Ram: Cervélo full kolfiber,
Framgaffel: Cervélo All-Carbon, Tapered P-Series Fork for Disc
Växelreglage: SRAM eTap Clics
Bromshandtag: SRAM S900 Aero HRD
Bromsar: SRAM S900 Aero HRD. SRAM CenterLine XR 160mm rotors
Framväxel: -
Bakväxel: SRAM Force eTap AXS 12 spd
Kassett: SRAM Force XG-1270, 10-33
Kedja: SRAM Force 12 spd
Vevparti: SRAM Force DUB Aero 48t
Hjul: Vison 55TC Disc
Däck: Continental Grand Prix SL 25mm
Sadel: Prologo Dimension TRI T4.0
Styrstam: Cervélo Ultra Light Alloy Stem
Styre: Vision Trimax Carbon SI w/ J-Bend Extension
Sadelstolpe: Cervélo Carbon, SP23
Tillbehör: Metron Hydration System, Smartpak 400, Aerobottle 500, Rear Hydration Mount


Herr eller damcykel? Vad är skillnaden?
Grundaren av Cervélo Gerard Wroomen var före sin tid i många avseenden. Han nämnde bland annat för ungefär 15 år tillbaka att det inte finns en avgörande skillnad mellan damer och herrar. Cervélo har aldrig haft dam- och herrspecifika modeller utan har alltid erbjudit ett brett sortiment av ramar i unisex-geometri.

Damer och herrar, långa som korta, breda som smala. Vi ser alla olika ut och med facit i hand kan kroppsbyggnaden skilja minst lika mycket inom de olika könsrollerna som mellan dem. Det är din unika kroppskonstruktion som bestämmer vilken storlek som passar just dig, inte beroende på om du är kvinna eller man. Kvinnor har i regel bredare bäckenben och kan behöva en bredare sadel...that's it.

Vi ser till att du får rätt modell och storlek på din cykel och att den blir rätt anpassad för just dig. Vi anser att det är viktigt med Bikefit, därför ingår det vid köp av cykel från oss och det är mindre viktigt om du väljer en dam- eller unisexmodell.