08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Cannondale Topstone 0 Gravelcykel 2021

25 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Den väldigt populära gravelcykeln Topstone från Cannondale har nu uppdaterats med Shimanos senaste gravelkomponenter. Med Shimano GRX-komponenter blir denna cykel ännu mer kompetent.

OBS! Topstone 0 kommer in till oss under hösten. För mer info om förhandsbokning eller leveranstider, kontakta oss i butiken.

Topstone, döpt efter en av de mest populära stigarna Topstone vid Cannondales högkvarter i Bethel, Connecticut, USA, är utvecklad med egenskaper hämtade från den populära serien Synapse. Detta gör den till en mycket mångsidig cykel perfekt för gravel, pendling eller en allsidig landsvägsracer.

Cannondale har under många år varit världsledande vad gäller aluminiumramar. I Topstone ramen har företaget arbetat med sitt lätta och styva C2 aluminium som ger en följsam och rapp ram. Gaffeln är tillverkad i kolfiber och tillsammans med den genomgående axeln ger detta en ökad komfort och en mer distinkt styrning. Topstone har också en flackare vinkel på gaffeln vilket gör den stabil vid högre hastigheter samtidigt som den är smidig vid stökigare underlag.

För att ta sig an riktiga äventyr och köra off-road klarar Topstone däck upp till 42mm bredd. Med bredare däck får du en stabilare cykel vid högre hastigheter på grusvägar. Andra kännetecken som gör denna mångsidiga cykel redo för långa äventyr är möjligheten till att montera väska på överröret, flaskställ på underröret på tre olika positioner, pakethållare bak samt pizza rack fram. Är det säsong för stänkskärmar är Topstone även förberedd för detta.

Shimanos med sin grxgrupp tog världen med storm när de lanserade världens första grusspecefika grupp. Den här gruppen är designad för att du ska kunna ta dig ann grusvägar med så mycket komfort och självförtroende som möjligt. Nästan alla gravelcyklar är utrustade med de nya komponenterna från shimano och Cannondale är inget undantag. Med egenskaper hämtade från landsvägsgrupperna kan du kombinera Rx 400, 600 och 800 hundra serierna med varandra för att skapa en cykel efter just dina behov och egenskaper


Ram: SmartForm C2 Alloy, 142x12 thru-axle, tapered headtube, flat mount disc, StraightShot internal cable routing, multiple gear/bottle mounts
Framgaffel: Full Carbon, 55mm OutFront offset, flat mount disc, internal routing, 12x100 thru axle
Växelreglage: Shimano GRX 800, 2x11
Bromsar: Shimano GRX 800, hydraulic disc, 160/160mm RT54 rotors
Framväxel: Shimano GRX 800
Bakväxel: Shimano GRX 810, Shadow RD+
Kassett: Shimano 105, 11-34, 11-speed
Kedja: KMC X11, 11-speed
Vevparti: FSA Omega AGX+ alloy, 46/30
Vevlager: Shimano BBRS500
Hjul: WTB KOM Light i23 TCS, 28h, tubeless ready, Formula nav
Däck: WTB Riddler TCS Light, 700 x 37c, tubeless ready
Sadel: Fabric Scoop Radius Sport, steel rails
Styrstam: Cannondale 3, 6061 alloy, 31.8, 7 deg.
Styre: Cannondale 3, butted 6061 alloy, 16 deg flare drop
Sadelstolpe: Cannondale 3, 6061 Alloy, 27.2 x 350mm


Herr eller damcykel? Vad är skillnaden?
Cannondale har samma geometri på dam- respektive herrcyklar. Skillnaden är oftast att på en dammodell sitter det en lite bredare sadel och att de kan finnas i mindre ramstorlekar (t.ex 44cm).

Damer och herrar, långa som korta, breda som smala. Vi ser alla olika ut och med facit i hand kan kroppsbyggnaden skilja minst lika mycket inom de olika könsrollerna som mellan dem. Det är din unika kroppskonstruktion som bestämmer vilken storlek som passar just dig, inte beroende på om du är man eller kvinna. Kvinnor har i regel bredare bäckenben och kan behöva en bredare sadel...that's it.

Vi ser till att du får rätt modell och storlek på din cykel och att den blir rätt anpassad för just dig. Vi anser att det är viktigt med Bikefit, därför ingår det vid köp av cykel från oss och det är mindre viktigt om du väljer en dam- eller unisexmodell.