08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Cannondale SystemSix Ultegra Racercykel 2020 Svart-silver

Ordinarie pris 53 999 kr

Special Price 48 499 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Ambitionen hos Cannondale när SystemSix utvecklades var att skapa den snabbaste cykeln i världen. Med unik metod att börja med hjulen lades grunden till optimal aerodynamik. Genom att följa utvecklingen och fokusera på modern däckbredd svarade Cannondale med bredare fälgar som resulterade i minimal övergång från däck till fälg.

Resterande delar av cykeln designades utifrån hjulen för att optimera en komplett aerodynamisk raket. Integrerad styre- och styrstam kombo som uppför sig som ett men har justeringsmöjligheter som två optimerar aerodynamiken och din position. För sitter du bra, presterar du bra.

SystemSix är inte bara en fröjd för ögat. För att vara en riktig race-maskin har den även egenskaper som komfort för många mil i sadeln. Ramen produceras bara för skivbroms och har därför lyckats anpassa och förbättra aeroegenskaperna betydligt. Tillsammans med integrerade, aerodynamiska komponenter och en mer slimmad ram kan SystemSix spara 50 watt vid en hastighet av 48 km/h jämfört med traditionella lättviktshojar på marknaden. Om man bara tittar på ramen kan man förstå att den är snabb och sparar in 100 watt utför gentemot traditionella landsvägscyklar. Än mer häpnadsväckande är dock att den även klår många av dem uppför vid en lutning på upp till 6%.

Genom SystemSix har man verkligen gett konkurrenterna en match. Snabbast och extremt aerodynamisk är ord som Cannondale använder för att beskriva detta rymdskepp. Med ett ultrastyvt lättvikts BallisTec kolfiber levererar SystemSix prestanda som många cyklister endast kan drömma om.

Med de 55mm höga kolfiberhjulen skär du genom vinden tillsammans med den aerodynamiska ramen. Distinkta växlar och hydrauliska skivbromsar som nyper oavsett väder står Shimano Ultegra för. Med egenskaper och känsla från toppgruppen Dura-Ace fast till ett betydligt överkomligare pris.

SystemSix är resultatet och med grym prestanda är modellen en av de snabbaste UCI godkända cykel på marknaden.


Ram: BallisTec Carbon, integrated cable routing w/ Switchplate, SAVE, PF30a, flat mount disc, 142x12 Speed Release thru-axle
Framgaffel: BallisTec Carbon, 12x100mm Speed Release thru-axle, flat mount disc
Växelreglage: Shimano Ultegra hydro disc, 2x11
Bromsar: Shimano Ultegra hydro disc, 160/140mm RT81 rotors
Framväxel: Shimano Ultegra, braze-on
Bakväxel: Shimano Ultegra GS
Kassett: Shimano 105, 11-30, 11-speed
Kedja: Shimano HG601, 11-speed
Vevparti: HollowGram, BB30a w/ OPI SpideRing, 52/36t
Vevlager: Cannondale Alloy PressFit30
Hjul: Vision SC55 Carbon Clincher 12x100 front, SC55 Carbon Clincher 12x142 rear
Däck: Vittoria Rubino Pro Speed, 700 x 23
Sadel: Prologo Dimension STN NDR, steel rails
Styrstam: Vision Trimax OS, 2014 alloy, 3D Forged
Styre: Vision Metron 4D Flat, UD Carbon
Sadelstolpe: HollowGram 60 KNØT Carbon, 330mmHerr eller damcykel? Vad är skillnaden?
Cannondale har samma geometri på dam- respektive herrcyklar. Skillnaden är oftast att på en dammodell sitter det en lite bredare sadel och att de kan finnas i mindre ramstorlekar (t.ex 44cm).

Damer och herrar, långa som korta, breda som smala. Vi ser alla olika ut och med facit i hand kan kroppsbyggnaden skilja minst lika mycket inom de olika könsrollerna som mellan dem. Det är din unika kroppskonstruktion som bestämmer vilken storlek som passar just dig, inte beroende på om du är man eller kvinna. Kvinnor har i regel bredare bäckenben och kan behöva en bredare sadel...that's it.

Vi ser till att du får rätt modell och storlek på din cykel och att den blir rätt anpassad för just dig. Vi anser att det är viktigt med Bikefit, därför ingår det vid köp av cykel från oss och det är mindre viktigt om du väljer en dam- eller unisexmodell.