08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Cannondale SystemSix Hi-MOD Dura Ace Di2 Racercykel 2020

119 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Ambitionen hos Cannondale när SystemSix utvecklades var att skapa den snabbaste cykeln i världen. Med unik metod att börja med hjulen lades grunden till optimal aerodynamik. Genom att följa utvecklingen och fokusera på modern däckbredd svarade Cannondale med bredare fälgar som resulterade i minimal övergång från däck till fälg.

Resterande delar av cykeln designades utifrån hjulen för att optimera en komplett aerodynamisk raket. Integrerad styre- och styrstam kombo som uppför sig som ett men har justeringsmöjligheter som två optimerar aerodynamiken och din position. För sitter du bra, presterar du bra.

SystemSix är inte bara en fröjd för ögat. För att vara en riktig race-maskin har den även egenskaper som komfort för många mil i sadeln. Hi-Mod kolfiber ger en ram med ytterligare nivå vad gäller rapphet och styvhet. Ramen produceras bara för skivbroms och har därför lyckats anpassa och förbättra aeroegenskaperna betydligt. Tillsammans med integrerade, aerodynamiska komponenter och en mer slimmad ram kan SystemSix spara 50 watt vid en hastighet av 48 km/h jämfört med traditionella lättviktshojar på marknaden. Om man bara tittar på ramen kan man förstå att den är snabb och sparar in 100 watt utför gentemot traditionella landsvägscyklar. Än mer häpnadsväckande är dock att den även klår många av dem uppför vid en lutning på upp till 6%.

Genom SystemSix har man verkligen gett konkurrenterna en match. Snabbast och extremt aerodynamisk är ord som Cannondale använder för att beskriva detta rymdskepp. Med ett ultrastyvt lättvikts BallisTec Hi-MOD kolfiber levererar SystemSix prestanda som många cyklister endast kan drömma om.

Med grymt snabba 64mm högprofilhjul från KNØT och Shimano Dura Ace Di2-grupp med hydraulisk skivbroms får du rapp, exakt och pålitlig utrustning i världsklass. Vevpartiet kommer förberett med en power2max NG Eco wattmätare som kan aktiveras via deras hemsida.

SystemSix är resultatet och med grym prestanda är modellen en av de snabbaste UCI godkända cykel på marknaden.


Ram: BallisTec Hi-MOD Carbon, integrated cable routing w/ Switchplate, SAVE, PF30a, flat mount disc, 142x12 Speed Release thru-axle
Framgaffel: BallisTec Hi-MOD Carbon, 1-1/8 - 1-1/4 steerer, 12x100mm Speed Release thru-axle, flat mount disc, 55mm offset (47-51cm) 45mm offset (54-62cm)
Växelreglage: Shimano Dura-Ace Di2 hydro disc, 2x11
Bromsar: Shimano Dura Ace Di2 hydro disc, 160/140mm RT900 rotors
Framväxel: Shimano Dura-Ace Di2, braze-on
Bakväxel: Shimano Dura-Ace Di2
Kassett: Shimano Dura-Ace, 11-30, 11-speed
Kedja: Shimano Dura-Ace, 11-speed
Vevparti: HollowGram SiSL2 w/ pre-installed power2max NG Eco Power Meter (not activated), BB30a, Vision rings, 52/36
Hjul: HollowGram 64 SL KNØT, Carbon, 20h front, 24h rear, 64mm deep, 21mm ID, tubeless ready
Däck: Vittoria Rubino Pro Speed, 700 x 23
Sadel: Prologo Dimension Nack NDR, 143mm width, carbon rails
Styrstam: HollowGram Stem KNØT, alloy w/ cable cover, -17 deg.
Styre: HollowGram SystemBar KNØT, alloy w/ cable cover
Sadelstolpe: HollowGram 60 KNØT Carbon, 330mmHerr eller damcykel? Vad är skillnaden?
Cannondale har samma geometri på dam- respektive herrcyklar. Skillnaden är oftast att på en dammodell sitter det en lite bredare sadel och att de kan finnas i mindre ramstorlekar (t.ex 44cm).

Damer och herrar, långa som korta, breda som smala. Vi ser alla olika ut och med facit i hand kan kroppsbyggnaden skilja minst lika mycket inom de olika könsrollerna som mellan dem. Det är din unika kroppskonstruktion som bestämmer vilken storlek som passar just dig, inte beroende på om du är man eller kvinna. Kvinnor har i regel bredare bäckenben och kan behöva en bredare sadel...that's it.

Vi ser till att du får rätt modell och storlek på din cykel och att den blir rätt anpassad för just dig. Vi anser att det är viktigt med Bikefit, därför ingår det vid köp av cykel från oss och det är mindre viktigt om du väljer en dam- eller unisexmodell.