08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Cannondale SystemSix Carbon Ultegra Racercykel 2019

Ordinarie pris 42 199 kr

Special Price 35 899 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Aero landsvägscyklar har varit ett hett ämne inom cykelvärlden de senaste åren. Nya lösningar på integrerade styren och bromsar är något som flera av de stora cykeltillverkarna presenterat, en efter en. Till denna säsong har Cannondale gett sig in i denna kamp ordentligt. Genom SystemSix har man verkligen gett konkurrenterna en match. Snabbast och extremt aerodynamisk är ord som Cannondale använder för att beskriva detta rymdskepp. Med ett ultrastyvt lättvikts BallisTec kolfiber levererar SystemSix prestanda som många cyklister endast kan drömma om.

SystemSix är inte bara en fröjd för ögat. För att vara en riktig race-maskin har den även egenskaper som komfort för många mil i sadeln. Genom att enbart producera ramen för skivbroms har Cannondale lyckats förbättra aero egenskaperna och tillsammans med integrerade bromsar, aero sadelstolpe och en mer slimmad ram kunnat spara 50 watt vid en hastighet av 48 km/h jämfört med en traditionell lättvikts hoj som t.ex. Cannondale Supersix.

Om man bara tittar på ramen förstår man varför den är snabb och sparar in 100 watt utför gentemot traditionella landsvägscyklar som t.ex. Supersix. Mer häpnadsväckande är att den även klår många av traditionella landsvägscyklar uppför vid en lutning på upp till 6%.

När det kommer till komponenterna har Cannondale utrustat denna cykel med Vision styre, styrstam och KNOT sadelstolpe. Denna kombination tillsammans med SystemSix aero egenskaper smälter samman för att säkerställa optimal aerodynamik. Hjulen är Fulcrum Racing 400 DB som är slitstarka hjul perfekta för träning och tävling. Växlingar som är rappa och skivbromsar som nyper oavsett förhållanden står Ultegra 8000 för med topp egenskaper som storebror Dura-Ace fast till ett betydligt schysstare pris.

Marknaden har länge undrat över varför Cannondale länge dröjt med en aero cykel. Men nu kan man förstå att tiden som de lagt ner i forskning och utveckling både på vägen men också i vindtunnel varit mödan värt. SystemSix är resultatet och den snabbaste tillgängliga UCI godkända cykeln på marknaden.

Ram: ALL-NEW SystemSix, BallisTec Carbon, Di2 ready, SAVE, BB30a, flat mount, Speed Release thru-axle
Framgaffel: ALL-NEW SystemSix, Ballistec Carbon, SAVE, Speed Release thru-axle
Växelreglage: Shimano Ultegra hydro disc
Bromsar: Shimano Ultegra hydro disc, 160/140mm RT81 rotors
Framväxel: Shimano Ultegra
Bakväxel: Shimano Ultegra GS
Kassett: Shimano 105, 11-30
Kedja: Shimano 105
Vevparti: Cannondale HollowGram Si, BB30a w/ OPI SpideRing, 52/36
Vevlager: Cannondale Alloy PressFit30
Hjul: Fulcrum Racing 400 DB
Däck: Vittoria Rubino Pro Speed, 26mm
Sadel: Prologo Dimension, Tirox rails
Styrstam: Vision Trimax OS, 2014 Alloy, 3D Forged
Styre: Vision Metron 4D Flat, UD Carbon
Sadelstolpe: Cannondale KNØT Carbon, 330mm


Vid köp av denna cykel ingår bikefit och livstids fri servicegaranti.

*Detta erbjudande går ej att kombinera med andra erbjudanden eller rabatter.
Värdecheck ingår ej vid köp av cykel till rea-, kampanj- eller specialpris.