✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Cannondale Scalpel Si Carbon SE 2 MTB 2018

Ordinarie pris 44 199 kr

Special Price 33 499 kr

* Obligatoriska fält

Produktbeskrivning

Detaljer

Snabb heldämpad cykel för stigcyklister som vill ha en lätt och effektiv cykel. Baserad på Cannondales fantastiska Cross Countrymaskin Scalpel har nu Cannondale byggt en stigcykel. Långlopp och cross country har på senare år ändrat skepnad. Sättet som vi cyklar på har förändrats och i många fall har det blivit mer tekniskt och roligare med byggda sektioner liknande en bikepark. Cannondale Scalpel SE 2 är en unik mountainbike för dig som söker något riktigt snabbt för stigcykling men som också funkar på långlopp och. Helt ny design som är mer anpassad för den moderna stigcyklisten. Snabb och rapp när det går fort på platten och uppför och briljerar när det blir tekniskt på stigarna. Helt enkelt en komplett heldämpad mountainbike.

Ramen på Scalpel SE 2 är tillverkad i Cannondales tåliga Ballistec Carbon, en kolfibertyp där ett skydd mot slag finns inbyggt på utsatta ställen. Kolfibret ser även till att styvheten är den där lagom rätta för att kraften skall nå ut till bakhjulet. Specifikationen på Scalpel SE är en funktionell och består av starka och lätta komponenter från SRAMS 12-delade grupp GX Eagle. Exakta växlingar och bra bromskraft i alla lägen alltså. Länkaget är uppbyggt utan ledpunkter vid navet, baksvingen är konstruerad i ett stycke kolfiber med inbyggt flex där det behövs. Vid dämparinfästningen styvas baktriangeln upp ytterligare av en genomgående axel.

Framgaffeln är en Fox 34. Gaffeln är precis som resten av cykeln anpassad för snabb och teknisk cykling med mycket fin följsamhet och sväljer det mesta effektivt. Scalpel SE 2 är anpassad till teknisk cykling, lika rolig och trygg utför som den är effektiv uppför. En perfekt mountainbike som passar allt från semester i alperna till teknisk hemmaterräng men även XC-banor och snabba långlopp. Till skillnad från de mer XC-anpassade versionerna av Scalpel har Scalpel SE också en dropperstolpe, sadelstolpen går alltså att höja och sänka från styret.

Ram: Scalpel-Si, 115mm, BallisTec Carbon, Zero Pivot seatstay, PF30, 1.5 Si head
tube, Ai Offset
Bakdämpare: Fox Float Performance
Framgaffel: Fox Float 34 Performance
Växelreglage: SRAM GX Eagle 12 delat
Bromsar: SRAM Level TL
Bakväxel: SRAM GX Eagle
Kassett: SRAM 1275 Eagle 10-50
Kedja: SRAM Eagle
Vevparti: Truvativ Stylo Eagle 32t
Vevlager: Cannondale
Hjul: Stans ZTR ARCH
Däck: Maxxis Ardent
Sadel: Fabric Scoop
Styrstam: C1, alu
Styre: Cannondale C3 Alu
Sadelstolpe: Race Face Aeffect Dropper


Vill du köpa cykel från vår webshop? Klicka här

Självklart kan du köpa en cykel av oss oavsett var i Sverige du bor, vi skickar över hela landet. Däremot säljer vi inte cyklar direkt i vår webbshop. Vi tycker att ett cykelköp är så pass viktigt att vi vill prata med dej och veta mer om dina önskemål och hur du har kommer att använda cyklen. Är storleken rätt? Passar komponenterna dej? Vill du köpa en cykel av oss men inte bor i närheten av en av våra butiker: ring eller maila oss så hjälper vi dej med att hitta rätt cykel!
Ingår vid cykelköp:
BIKEFIT
BIKEFIT

Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador. 
Läs mer >>

SERVICEGARANTI
LIVSTIDS SERVICEGARANTI

Garanterar att din cykel alltid är i toppskick. 
Läs mer >>

VÄRDECHECK
VÄRDECHECK

För varje 10 000kr du köper cykel för får du 500kr att köpa kläder eller skor för. 
Läs mer >>

AVBETALNING
AVBETALNING

Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>