08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Cannondale Scalpel Si Carbon 3 MTB 2018

Ordinarie pris 52 299 kr

Special Price 36 299 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Ramen på Scalpel Si Carbon är tillverkad i Cannondales tåliga Ballistec Carbon, en kolfibertyp där ett skydd mot slag finns inbyggt på utsatta ställen. Specifikationen på Scalpel Si Carbon 3 är en funktionell blandning av starka och lätta komponenter både från Shimanos XT-grupp och delar från XTR. Exakta växlingar och bra bromskraft i alla lägen alltså. Framgaffeln är Cannondales utmärkta Lefty med XLoc Full Sprint låsfunktion. Gaffeln är precis som resten av cykeln anpassad för aggressiv och teknisk Cross Country. Sporten Cross Country har förändrats de senaste åren och det som en gång primärt handlade om syreupptagningsförmåga är nu lika tekniskt krävande som downhill på vissa banor men med kravet på att kunna vara snabbast uppför kvar. Du behöver alltså en lätt och stabil cykel. Scalpel Si Carbon 3 är anpassad till den nya tidens banor, lika rolig och trygg utför som den är effektiv uppför.

Ram: Scalpel-Si, 100mm, BallisTec Carbon, Zero Pivot seatstay, PF30, 1.5 Si head
tube, Ai Offset
Bakdämpare: Rockshox Monarch XX
Framgaffel: Lefty 2.0, 100mm, XLR Isolated Damper Technology with XC+ tune
and XLoc Full Sprint remote
Växelreglage: Shimano XT
Bromsar: Shimano XT
Bakväxel: Shimano XTR
Kassett: Shimano XT 11-42
Kedja: Shimano CNHG601
Vevparti: Cannondale Si 32t
Vevlager: Cannondale
Hjul: Stans Notubes ZTR CREST, 32 hole, tubeless ready
Däck: Schwalbe Racing Ralph 29x2,25
Sadel: Prologo Zero 2 STN
Styrstam: C1, alu
Styre: Cannondale CZero Carbon
Sadelstolpe: Cannondale C2 Carbon

Hjulen är Stans pålitliga ZTR. Det är med en Cannondale Scalpel Si som Manuel Fumic och Marco Fontana vinner världscuper, att det dessutom är en fantastiskt rolig cykel för oss vanliga stigcyklister och motionärer med långloppsambitioner är ett bra mått på att Cannondale lyckats med sitt nya bygge. Perfekt både för heldagsturer i teknisk och svårcyklad skog och när du ska slå personbästa på Cykelvasan. Cannondale har länge varit världsledande när det gäller utvecklingen av snabba och lätta heldämpade Cross Countrycyklar. Nya Scalpel Är ytterligare ett bevis på hur hårt deras produktutvecklare arbetar och hur bra koll de har på vad vi cyklister vill ha.

Vill du köpa cykel från vår webshop? Klicka här

Självklart kan du köpa en cykel av oss oavsett var i Sverige du bor, vi skickar över hela landet. Däremot säljer vi inte cyklar direkt i vår webbshop. Vi tycker att ett cykelköp är så pass viktigt att vi vill prata med dej och veta mer om dina önskemål och hur du har kommer att använda cyklen. Är storleken rätt? Passar komponenterna dej? Vill du köpa en cykel av oss men inte bor i närheten av en av våra butiker: ring eller maila oss så hjälper vi dej med att hitta rätt cykel!
Ingår vid cykelköp:
BIKEFIT
BIKEFIT

Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador. 
Läs mer >>

SERVICEGARANTI
LIVSTIDS SERVICEGARANTI

Garanterar att din cykel alltid är i toppskick. 
Läs mer >>

VÄRDECHECK
VÄRDECHECK

För varje 10 000kr du köper cykel för får du 500kr att köpa kläder eller skor för. 
Läs mer >>

AVBETALNING
AVBETALNING

Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>