08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

3T New Exploro Team Sram Force Gravelcykel

42 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

3T Exploro Team är en kolfibercykel som är byggd för fart och komfort på vägar som är utom räckvidd för en vanlig racercykel. Den har plats för olika dimension på hjul och däck för att passa alla typer av tuffa underlag. GravelPlus heter systemet och det tillåter 27,5 hjul med däck upp till ca 2,1 tum och 28 tums hjul med däck upp till ca 40mm. Detta gör att du kan alltid hitta rätt hjul och däck för de vägar och platser du vill upptäcka.

Hjärnan bakom denna cykel är Gerard Vroomen som grundat Cervelo och Open. Förutom sitt fortsatta arbete på Open så är Gerard även chefsdesigner på 3T. Nu tänker alla varför en Gravelbike ska vara aerodynamisk? Man kör ju inte så snabbt osv. Men det här har 3T gått till botten och testat Exploro i realistiska förhållanden i hastigheter man rimligen kör i (32 km/h) och kommit fram till att det även där gör stor skillnad. Man kör ju trots allt inte bara uppför eller på långsamma dåliga vägar. Dessutom så kör man ju ganska ofta i mot- eller sidvind och då hjälper också aerodynamiken till.

Med en responsiv och rapp geometri med korta kedjestag och kvick styrning blir Exploro Team ramen accelerationssnabb och full av kontroll oavsett underlag. Genom en väl genomtänkt kolfiberlayup och Sqaero form på ramrören så får den optimal komfort, följsamhet, styvhet, kontroll och aerodynamik. Nyckeln till aerodynamiken på Exploro Team är det överdimensionerade diagonalröret som effektivt fångar luftströmmen från det breda framdäcket. Röret är aeroformat i fronten med en platt bakdel vilken ger optimalt förhållande mellan aerodynamik och styvhet. Dessutom skyddar det vattenflaskorna effektivt och ger minskat luftmotstånd.

Ramen är byggd med en Sram Force-grupp med 44t klinga, 11-42 kassett och 3T Discus Plus C25 PRO 650b hjul. Helt enkelt en optimal cykel för dig som vill ha det snabbaste och bästa när du upptäcker nya vägar på platser där underlaget är skiftande.


Ram: Exploro Flatmount TEAM
Gaffel: 3T FANGO TEAM flatmount disk brake w/12mm thru axle
Växelreglage: SRAM Force CX1 Hydraulic DoubleTap
Bromsar: SRAM Force Hydraulic Disc, 140/160mm Centerlock rotor
Bakväxel: SRAM Force CX1 Type 2.1 Medium Cage
Kassett: SRAM 11-speed PowerGlide 11-42T with JET black finish
Kedja: SRAM XX1, Powerchain
Vevparti: SRAM Force1 XSYNC, 44t
Hjul: Discus Plus C25 PRO 650b, 100x15mm fram, 142x12mm bak
Däck: Panaracer GRAVELKING SK 650B, 47mm
Styrstam: 3T Apto Team Stealth
Styre: Superghiaia Team Stealth
Sadel: Selle San Marco Mantra, kolfiber
Sadelstolpe: 3T Charlie SqaeroVill du köpa cykel från vår webshop? Klicka här

Självklart kan du köpa en cykel av oss oavsett var i Sverige du bor, vi skickar över hela landet. Däremot säljer vi inte cyklar direkt i vår webbshop. Vi tycker att ett cykelköp är så pass viktigt att vi vill prata med dej och veta mer om dina önskemål och hur du har kommer att använda cyklen. Är storleken rätt? Passar komponenterna dej? Vill du köpa en cykel av oss men inte bor i närheten av en av våra butiker: ring eller maila oss så hjälper vi dej med att hitta rätt cykel!
Ingår vid cykelköp:
BIKEFIT
BIKEFIT

Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador. 
Läs mer >>

SERVICEGARANTI
LIVSTIDS SERVICEGARANTI

Garanterar att din cykel alltid är i toppskick. 
Läs mer >>

VÄRDECHECK
VÄRDECHECK

För varje 10 000kr du köper cykel för får du 500kr att köpa kläder eller skor för. 
Läs mer >>

AVBETALNING
AVBETALNING

Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>