08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

3T New Exploro Team Gravelram

32 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

3T Exploro Team är en kolfibercykel som är byggd för fart och komfort på vägar som är utom räckvidd för en vanlig racercykel. Den har plats för olika dimension på hjul och däck för att passa alla typer av tuffa underlag. GravelPlus heter systemet och det tillåter 27,5 hjul med däck upp till ca 2,1 tum och 28 tums hjul med däck upp till ca 40mm. Detta gör att du kan alltid hitta rätt hjul och däck för de vägar och platser du vill upptäcka.

Hjärnan bakom denna cykel är Gerard Vroomen som grundat Cervelo och Open. Förutom sitt fortsatta arbete på Open så är Gerard även chefsdesigner på 3T. Nu tänker alla varför en Gravelbike ska vara aerodynamisk? Man kör ju inte så snabbt osv. Men det här har 3T gått till botten och testat Exploro i realistiska förhållanden i hastigheter man rimligen kör i (32 km/h) och kommit fram till att det även där gör stor skillnad. Man kör ju trots allt inte bara uppför eller på långsamma dåliga vägar. Dessutom så kör man ju ganska ofta i mot- eller sidvind och då hjälper också aerodynamiken till.

Med en responsiv och rapp geometri med korta kedjestag och kvick styrning blir Exploro Team ramen accelerationssnabb och full av kontroll oavsett underlag. Genom en väl genomtänkt kolfiberlayup och Sqaero form på ramrören så får den optimal komfort, följsamhet, styvhet, kontroll och aerodynamik.

Nyckeln till aerodynamiken på Exploro Team är det överdimensionerade diagonalröret som effektivt fångar luftströmmen från det breda framdäcket. Röret är aeroformat i fronten med en platt bakdel vilken ger optimalt förhållande mellan aerodynamik och styvhet. Dessutom skyddar det vattenflaskorna effektivt och ger minskat luftmotstånd.

Det här är en optimal cykel för dig som vill ha det snabbaste och bästa när du upptäcker nya vägar på platser där underlaget är skiftande.

- Ram stl: S-M-L-XL
- Framgaffel: 3T Fango TEAM for 12mm axle (included)
- Vevlager: BB386EVO
- Klingor som passar: Max inner ring: 36T, Max outer ring: 50T, Max single ring (offset ring): 46T, Max single ring (flat ring): 50T, The above applies to round rings, oval rings come in various shapes and need to be measured individually.
- Styrlager: Integrated tapered IS42/28.6 | IS52/40
- Sadelstolpe: 3T Charlie Sqaero
- Bakaxel: 142X12mm thru axle
- För flatmount