08-643 73 55      INFO@CYKELCITY.SE  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

3T Exploro RaceMax RED AXS 1X Custombyggd Gravelcykel

På väg in

67 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Gerard Vroomen har gjort det igen! Vi vill nästan påstå att han överträffat sig själv när det kommer till nya 3T Exploro RaceMax.

Bara en sån sak som att ta fram ett nytt koncept för att mäta och räkna på däckhöjd/bredd för att kunna designa ramen så aerodynamiskt som möjligt tycker vi talar sitt tydliga språk, Gerard är ett geni!

För att förstå hur skapandet av nya Exploro RaceMax började så behöver man sätta sig in i WAM (Width As Measured) och RAM (Radius As Measured). Lär dig om WAM och RAM här >>

Vid skapandet av marknadens mest allsidiga cykel för både asfalt och grus måste man börja med att ha koll på däck. Både för att däcken ger fäste mot underlaget men även bidrar med komfort och olika rullmotstånd. När Gerard analyserat måtten på hundratals däck och fälgkombinationer så började han skissa på Exploro RaceMax ramen. I och med att han har RAM och WAM måtten från sina favoritdäck kan han i det här stadiet designa ramen extremt tight runt de hjulstorlekar han mätt fram och vill få plats med. På slutprodukten kan man se en väldigt nära cut-out för bakhjulet (men fortfarande med plats för lera) och en gaffel som trots gott om plats för breda däck, är lika kort i axel-to-crown mått som de flesta landsvägsgafflar. Det resulterar i en supersnabb ram som reagerar kvickt och medför en grym känsla.

3T Exploro RaceMax är som snabbast med däck som har WAM mellan 35-42mm. För dig som vill köra 650B och bredare däck är det fortfarande en god idé att spana på 3Ts RaceMax just för att 90% av ramens aerodynamik bibehålls upp till WAM 61mm breda däck.

Modellen Exploro är förberedd för både "Race" och "Max" vilket egentligen bara betyder olika hjulstorlekar. Exploro Race är utrustad med 700c hjul medan Exploro Max kommer med 650B. Vill man utrusta sin Exploro med dubbla hjulpar av olika storlek så går det hur smidigt som helst. Ramen är anpassad för båda och därav namnet RaceMax

Värt att veta är att 3T gör sina vindtunneltester vid en hastighet av 32km/h.
En helt realistisk hastighet som de flesta kommer upp till vid flera tillfällen på ett träningspass. Oavsett om det gäller landsväg eller grusväg så är 3T:s fokus aerodynamik.

Custom
Vi bygger cykeln helt efter dina behov och önskemål. Vill du ha 700c eller 650b hjul? Elektroniska eller mekaniska växlar? SRAM eller Shimano? Vilken utväxling passar just dig? Om du inte riktigt vet så kan vi rekommendera utifrån dina favoritrundor och dina mål. Vare sig det är Cykelvasan, KOM-hunt eller intervaller uppför Hammarbybacken som gäller. Prata med oss, så hjälper vi dig hitta rätt specifikation för just din drömcykel.

Ready To Paint
Vill du ha en annan lack än ramarna i vårt sortiment? För dig som vill ta nästa steg och göra din 3T Exploro RaceMax ännu mer unik finns denna RTP-ram (Ready-to-paint). Med en RTP-ram kan du själv välja utseendet på din cykel. Det är bara dina idéer som sätter begränsningarna för mönster och färg. Läs mer här >> 


- Speed is everything
- 700C eller 650B hjul
- Max RAM (däckhöjd): 353mm
- Max WAM (däckbredd) 650b: 61mm (med SRAM AXS 2X 45mm)
- Max WAM (däckbredd) 700c: 45mm
- Ser ut som en racer
- Känns som en racer
- Smashar grusDenna specifikation är endast ett förslag, vi bygger cykeln efter ditt behov och önskemål. Hör av dig till oss så hjälper vi dig hitta rätt specifikation för just din drömcykel.


Ram: Exploro RaceMax, Unidirectional pre-preg carbon, High-modulus/high-strength performance blend layup
Gaffel: Fango RaceMax w/ compact crown
Växelreglage: SRAM RED AXS
Bromsar: SRAM RED AXS
Framväxel: Ingen
Bakväxel: SRAM RED AXS
Kassett: SRAM RED AXS
Kedja: SRAM RED AXS
Vevparti: SRAM RED AXS 1X
Hjul: Hope 20five 700c/Fortus 650b
Däck: WTB Wilderness Trail Bike
Styrstam: Deda Zero100
Styre: Deda Zero100 Gravel
Sadel: Specialized Power Comp
Sadelstolpe: New 3T Charlie Sqaero Team w/ Ritchey WCS Clamp

Cykeln på bilderna har inte denna spec!Vi kan verkligen rekommendera att se det här klippet där Gerard Vroomen berättar om 3T Exploro RaceMax... och mycket mer INGÅR VID CYKELKÖP:
BIKEFITBIKEFIT
Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador.
Läs mer >>
SERVICEGARANTILIVSTIDS SERVICEGARANTI
Garanterar att din cykel alltid är i toppskick.
Läs mer >>
AVBETALNINGAVBETALNING
Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>
FÖRMÅNSCYKELFÖRMÅNSCYKEL
Du betalar cykeln genom avdrag på lönen under 36 månader.
Läs mer >>
 *Värdecheck ingår ej vid köp av custombyggda cyklar.


Inte köpbar i vår webshop. Klicka här

Denna produkt är inte köpbar online. Vissa produkter säljer vi endast i vår fysiska butik på Folkungagatan 126. Om du har några frågor, hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Mer information

Mer information

Inte köpbar i vår webshop. Klicka här

Denna produkt är inte köpbar online. Vissa produkter säljer vi endast i vår fysiska butik på Folkungagatan 126. Om du har några frågor, hör av dig till oss så hjälper vi dig.