08-643 73 55      [email protected]  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

3T Exploro Pro GRX 1x11 Gravelcykel

Ordinarie pris 42 999 kr

Special Price 38 699 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

3T Exploro Pro med Shimano GRX är en kolfibercykel som är byggd för fart och komfort på vägar som är utom räckvidd för en vanlig racercykel. Den har plats för olika dimension på hjul och däck för att passa alla typer av tuffa underlag. GravelPlus heter systemet och det tillåter 27,5 hjul med däck upp till ca 2,1 tum och 28 tums hjul med däck från 28mm och upp till ca 40mm. Detta gör att du kan alltid hitta rätt hjul och däck för de vägar och platser du vill upptäcka, använd den som en vanlig landsvägsracer eller supersnabb aerogravelhoj.

Hjärnan bakom denna cykel är Gerard Vroomen som grundat Cervelo och Open. Förutom sitt fortsatta arbete på Open så är Gerard även chefsdesigner på 3T. Nu tänker alla varför en Gravelbike ska vara aerodynamisk? Man kör ju inte så snabbt osv. Men det här har 3T gått till botten och testat Exploro i realistiska förhållanden i hastigheter man rimligen kör i (32 km/h) och kommit fram till att det även där gör stor skillnad. Man kör ju trots allt inte bara uppför eller på långsamma dåliga vägar. Dessutom så kör man ju ganska ofta i mot- eller sidvind och då hjälper också aerodynamiken till.

Med en responsiv och rapp geometri med korta kedjestag och kvick styrning blir Exploro Pro ramen accelerationssnabb och full av kontroll oavsett underlag. Genom en väl genomtänkt kolfiberlayup och Sqaero form på ramrören så får den optimal komfort, följsamhet, styvhet, kontroll och aerodynamik. Nyckeln till aerodynamiken på Exploro Pro är det överdimensionerade diagonalröret som effektivt fångar luftströmmen från det breda framdäcket. Röret är aeroformat i fronten med en platt bakdel vilken ger optimalt förhållande mellan aerodynamik och styvhet. Dessutom skyddar det vattenflaskorna effektivt och ger minskat luftmotstånd.

Denna cykel är byggd med den nyaste Gravel-gruppen från Shimano med en 42t singelklinga, 11-42 kassett och Fulcrum Racing 7 hjul. Helt enkelt en optimal cykel för dig som vill ha det snabbaste och bästa när du upptäcker nya vägar på platser där underlaget är skiftande.


Ram: Exploro Pro High-modulus kolfiber
Gaffel: 3T Fango Pro flatmount, 12mm thru axle
Växelreglage: Shimano GRX
Bromsar: Shimano GRX med Shimano Centerlock 160mm bromsskivor
Bakväxel: Shimano GRX
Kassett: Shimano M7000 11-42 11-delat
Kedja: Shimano 11-delat
Vevparti: Praxis Alba M30 DM 42t
Hjul: Fulcrum Racing 7 DB, 700c, tubeless ready
Däck: WTB Riddler 700x37c
Styrstam: 3T Apto Pro
Styre: 3T Superergo Pro
Sadel: WTB SL8 142mm
Sadelstolpe: 3T Charlie Sqaero