08-643 73 55      INFO@CYKELCITY.SE  ÖPPETTIDER

✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

3T Exploro MAX 650B GRX 1X Gravelcykel 2022 Orange/Grey

43 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Gerard Vroomen har gjort det igen! Vi vill nästan påstå att han överträffat sig själv när det kommer till nya 3T Exploro Max GRX 1x.

Bara en sån sak som att ta fram ett nytt koncept för att mäta och räkna på däckhöjd/bredd för att kunna designa ramen så aerodynamiskt som möjligt tycker vi talar sitt tydliga språk, Gerard är ett geni!

För att förstå hur skapandet av nya Exploro RaceMax började så behöver man sätta sig in i WAM (Width As Measured) och RAM (Radius As Measured). Lär dig om WAM och RAM här >>

Vid skapandet av marknadens mest allsidiga cykel för både asfalt och grus måste man börja med att ha koll på däck. Både för att däcken ger fäste mot underlaget men även bidrar med komfort och olika rullmotstånd. När Gerard analyserat måtten på hundratals däck och fälgkombinationer så började han skissa på Exploro RaceMax ramen. I och med att han har RAM och WAM måtten från sina favoritdäck kan han i det här stadiet designa ramen extremt tight runt de hjulstorlekar han mätt fram och vill få plats med. På slutprodukten kan man se en väldigt nära cut-out för bakhjulet (men fortfarande med plats för lera) och en gaffel som trots gott om plats för breda däck, är lika kort i axel-to-crown mått som de flesta landsvägsgafflar. Det resulterar i en supersnabb ram som reagerar kvickt och medför en grym känsla.

3T Exploro RaceMax är som snabbast med däck som har WAM mellan 35-42mm. För dig som vill köra 650B och bredare däck är det fortfarande en god idé att spana på 3Ts RaceMax just för att 90% av ramens aerodynamik bibehålls upp till WAM 61mm breda däck.

Modellen Exploro är förberedd för både "Race" och "Max" vilket egentligen bara betyder olika hjulstorlekar. Exploro Race är utrustad med 700c hjul medan Exploro Max kommer med 650B. Vill man utrusta sin Exploro med dubbla hjulpar av olika storlek så går det hur smidigt som helst. Ramen är anpassad för båda och därav namnet RaceMax

Värt att veta är att 3T gör sina vindtunneltester vid en hastighet av 32km/h.
En helt realistisk hastighet som de flesta kommer upp till vid flera tillfällen på ett träningspass. Oavsett om det gäller landsväg eller grusväg så är 3T:s fokus aerodynamik.

Detta exemplar är utrustad Shimano GRX Gravel-komponenter. Den är framtagen för att du ska kunna ta dig an stökiga grusvägar med högsta självförtroende genom enastående ergonomi, grepp och komfort. Reglagets pivot-punkt är förflyttad 18mm högre upp jämfört med ett landsvägsreglage vilket resulterar i förbättrad bromsverkan samtidigt som den kräver betydligt mycket mindre kraft från din hand.


- Speed is everything
- 700C eller 650B hjul
- Max RAM (däckhöjd): 353mm
- Max WAM (däckbredd) 650b: 61mm (med SRAM AXS 2X 45mm)
- Max WAM (däckbredd) 700c: 45mm
- Ser ut som en racer
- Känns som en racer
- Smashar grus


Ram: Exploro RaceMax, Unidirectional pre-preg carbon, High-modulus/high-strength performance blend layup
Gaffel: Fango RaceMax w/ compact crown
Växelreglage: Shimano GRX 600
Bromsar: Shimano GRX 400, Shimano 160mm Centerlock
Bakväxel: Shimano GRX - long cage mechanical (RX-812)
Kassett: SRAM 11-speed Powerglide, 11-42t
Kedja: SRAM 11d
Vevparti: Shimano GRX 600, 40t
Hjul: WTB Serra, 650b, tubeless ready
Däck: Schwalbe G-One Allround TLE, 650b 57mm
Styrstam: 3T Apto Stealth
Styre: 3T 3T Superergo PRO
Sadel: WTB SL8
Sadelstolpe: New 3T Charlie Sqaero Team w/ Ritchey WCS Clamp


Vi kan verkligen rekommendera att se det här klippet där Gerard Vroomen berättar om 3T Exploro RaceMax... och mycket mer INGÅR VID CYKELKÖP:
BIKEFITBIKEFIT
Gör att du sitter perfekt på cykeln och minskar risken för skador.
Läs mer >>
SERVICEGARANTILIVSTIDS SERVICEGARANTI
Garanterar att din cykel alltid är i toppskick.
Läs mer >>
VÄRDECHECKVÄRDECHECK
För varje 10 000kr du köper cykel för får du 500kr att köpa kläder eller skor för.
Läs mer >>
AVBETALNINGAVBETALNING
Räntefri avbetalning. Sprid ut kostnaderna och avbetala via Klarna eller Resursbank.
Läs mer >>
FÖRMÅNSCYKELFÖRMÅNSCYKEL
Du betalar cykeln genom avdrag på lönen under 36 månader.
Läs mer >>