✓ FRI FRAKT ✓ SNABBA LEVERANSER ✓ HÄMTA I BUTIK ✓ BIKEFIT

Zipp 303 Tub Carbon Cykelhjul

18 499 kr
Ordinarie pris: 21 999 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Trots att Zipp 303 har kanske världens bästa allroundprofil med sin breda Firecrest fälg, 45mm fälghöjd och schyssta nav så har det hamnat lite i skuggan av 404ans herravälde. Men faktum är, att när det blåser på rejält, vilket det ofta gör på våren och på våra svenska slätter, så är 404 ofta för hög. Zipp 303 är bara 13mm lägre, men när regnet står i sidled kan vi lova att det märks. Och förutom en bättre stabilitet i vinden, kapar man också några extra gram vilket gör stor skillnad när det ska accelereras och klättras. Oavsett om du hade tänkt vinna Paris-Roubaix eller Flandern Runt (eller bara överleva Östgötaloppet) så är det här hjulet för dig. Dom här hjulen sitter på många cyclocross-cyklar!

Med dom helt nya 77/177 naven har man nått klassledande hållbarhet och förbättrad skydd för hjullagren. Man har också tagit bort justeringen av lagerspänningen, som nu sätts för hand i fabriken - en gång för alla!

- Tub
- 1390 g
- 45 mm hög fälg
- 28,5 mm bred fälg
- 18/24 ekrar (fram/bak)

Zipp är för cykel som vad Porsche är för bilar. Hög kvalitet, konstant jakt på prestanda och en ändlös meritlista genom historien. Förutom dom patenterade dimplarna, som likt en golfboll reducerar luftmotstånd kan hjul från Amerikanske Zipp kännas igen med den subtilt ingjutna texten"Handmade in Speedway, Indiana". Zipp har ganska få produkter i sitt sortiment men varje produkt har ett specifikt ändamål och detta har cyklister och triathleter världen över bevisat om och om igen.